12. okt 2021.

Odakle Vučićeviću podaci o poligrafskom ispitivanju direktora policije

Dok predstavnici vlasti kažu da u "Pandorinim papirima" nema nista nova, javnost skoro svakodnevno saznaje nove infromacije o slučaju "Jovanjica". Tokom sinoćnog gostovanja na televiziji "Pink" vlasnik provladinog tabloida "Informer" Dragan J. Vučićević otkrio je kako je direktor policije odgovarao na poligrafskom ispitivanju povodom te afere. Odakle Vučićeviću takvi podaci?

„Bio je i direktor policije Rebić na poligrafu. I slučajno znam njegove odgovore – ne znam, ne znam, ne znam, ne sećam se, ne znam. I onda kaže – prošao sam poligraf. Jesi, na odgovore: ne znam, ne znam, ne znam“, naveo je Vučićević na Pinku.

Zašto je urednik jednog tabloida upoznat sa tim da je direktor policije na poligrafskom ispitivanju tvrdio da nešto ne zna i da se nečega ne seća? Otkud mu takve informacije iz postupka koji je u toku?

To su pitanja za institucije, jer je reč o curenju podataka koji bi trebalo da imaju stepen tajnosti, misli novinarka portala Nova.rs Tanja Milovanović koja prati suđenje vlasniku najveće plantaže marihuane u Evropi Predragu Koluviji.

„To je samo ono što mi imamo proteklih godina u Srbiji, a to je da su srpski tabloidi pod direktnom kontrolom vlasti, mislim da ova situacija najbolje to ilustruje“, ističe ona.

Rebić je na poligraf išao nakon što je Koluvija, u intervjuu koji je dao svom advokatu i članu SNS-a Vladimiru Đukanoviću, optužio pripadnike policije da su na njega vršili pritisak da za ceo slučaj okrivi brata predsednika države Andreja Vučića i biznismena sa Kosova Zvonka Veselinovića.

Istovremeno, predstavnici vlasti aferu „Jovanjica“ pokušavaju da povežu sa aferom „Prisluškivanje predsednika“. Novinarki Antoneli Rihi, nije jasno zbog čega.

„Osim da nam zamagle tu priču da je zapravo to bio jedan veliki kriminal, dakle, ta plantaža marihuane, a iz nekog razloga sada, opet nama nejasnog, to pokušava da se minimizira“, navodi ona.

Riha ima utisak da predsednik Srbije ustvari brani Koluviju. Kaže, ili ima neki interes ili se nečega plaši.

Konstatuje da je to jedna od tema gde imamo više pitanja nego odgovara, kao što imamo i njivu punu marihuane i svega onoga što je policija našla u trenutku kada je uhapsila Koluviju.


Video prilog N1

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend