06. feb 2023.

Odgovor na informaciju

Iz Adria Media grupe dobili smo zahtev da objavimo odgovor na tekst ,Korupcija u srpskom novinarstvu: U kojoj meri organizovani kriminal upravlja medijima?", koji prenosimo u celini

„Neistinita je tvrdnja navedena u tekstu od 01.02.2023. godine pod naslovom ,,Korupcija u srpskom novinarstvu: U kojoj meri organizovani kriminal upravlja medijima?“ da je koristeći Skaj aplikaciju na telefonu optužieni Darko Šarić preko svog advokata i kuma, naručivao tekstova i TV priloge, menjao naslove, ispravljao ,,greške“ u Kuriru.

Navedena informacija, pored toga što je neistinita, ni na koji način ne proizilazi ni iz optužnice podnete protiv Darka Šarića i sadržine ,,Sky“ prepiske koja se u predmetnom krivičnom postupku koristi.

Takođe su neistinite informacije koje implicirate u svom tekstu da su novinari medija koje pominjete, a u koje je uključen i Kurir saradnici mafije, da su za poslušnost prema šefu organizovane kriminalne grupe plaćani poklonima i slično.

Kurir, njegovi urednici i novinari na profesionalan i častan način obavljaju svoj posao u cilju potpunog i jasnog izveštavanja građana o svim temama koje su od interesa za javnost.

Kurir kao profesionalni medij i neprikosnoveni lider kada je u pitanju oblast crne hronike izveštava o svim sudskim postupcima za koje postoji interes javnosti, naročito kada su u pitanju okrivljeni za krivična dela iz oblasti organizovanog kriminala, u skladu sa najvisim standardima novinarske profesije, kodeksom i zakonom, a sve tvrdnje o navodnim uticajima i mešanjima u uređivačku politiku od strane optuženog Darka Šarića i njegovih navodnih saradnika, kao i od strane bilo kojih drugih lica su gruba neistina.

0 navedenom svedoči i deo same,,Skaj“ komunikacije, navodno vođene između optuženog Darka Šarića i njegovih saradnika, a koji deo prepiske niste preneli u svom tekstu, koja glasi: ,,A ona plava iz Kurira kako nas sjeba za onaj naslov“ (citat iz optuznice).

Dakle, jasno je da Kurir ne da nije dozvolio da bude zloupotrebljen, već je izazvao nezadovoljstvo optuženih svojim profesionalnim izveštavanjem.

Ukoliko ne postupite u skladu sa članom 87 i 96 Zakona o javnom informisanju i medijma i ne objavite odgovor bez odlaganja bićemo prinudeni da protiv Vas pokrenem odgovarajuće parnične postupke pred nadležnim sudom“, kaže se u odgovoru Adria Media grupe.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend