18. feb 2020.

Pomoć za nastavak terapije Radmile Čolić

Dve godine je prošlo od kada se našoj koleginici Radmili Čolić pojavio tumor Glioblastom koji se smatra za najagresivniju vrstu od postojećih moždanih tumora, a koji napada jednog od sto hiljada uglavnom mlađih osoba.

Posle operacije i zračne terapije na klinici u Beogradu, dalja pomoć je potražena u Dizeldorfu na klinici koju vodi dr Takahiro Moriyama, a koji promoviše nove metode u lečenju raka postupkom genske terapije i vakcinom koja se pravi od uzorka izvađenog tumora.

Taj novi i nedovoljno poznat način lečenja je u međuvremenu osvojio Nobelovu nagradu za medicinu 2018. godine i zauzeo važno mesto u savremenoj medicini.

Najveći nedostatak takvih terapija je svakako visoka cena koštanja. Verujemo da će Radmilin primer doneti pozitivne novine i da će se genska terapija  uvrstiti u redovnu onkološku praksu.

Praćenje stanja se nastavlja na Onkološkoj klinici u Beogradu i redovne kontrole pokazuju da nema recidiva i da se Radmila uspešno oporavila.

Donacije za nastavak terapije koja se još neko vreme mora primati mogu se uputiti putem Fondacije „Budi human“ na sajtu http://www.budihuman.rs/sr/korisnik/536/radmila-colic ili slanjem SMS poruke sa tekstom 536 na broj 3030, po ceni od 200 dinara.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend