18. feb 2020.

Ponovo formirati komisije za ocenu medijskih projekata

Članice Medijske koalicije odlučile su da povuku članove iz komisija za ocenu medijskih projekata na konkursima Ministarstva kulture i informisanja.

U zajedničkom saopštenju članice Medijske koalicije ukazuju da „rešenjem Ministarstva većinu članova komisija čine predstavnici nereprezentativnih udruženja“.

Oni su, kako se podseća, „proteklih godina učestvovali u radu mnogih komisija za ocenu medijskih projekata na konkursima lokalnih samouprava i usmeravali javni novac medijima koji permanentno krše Kodeks novinara Srbije“.

Članice Medijske koalicije zato od ministra Vladana Vukosavljevića zahtevaju da poništi doneta rešenja i da se komisije ponovo formiraju, uz uvažavanje reprezentativnosti predlagača i stručnosti i nepristrasnosti predloženih kandidata.

Zajedničko saopštenje su potpisali Asocijacija medija, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Asocijacija onlajn medija (AOM), Lokal press, Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend