28. mar 2019.

Portal GMINFO: Naše ime je ukradeno i zloupotrebljeno, nismo ni u kakvoj vezi sa novom lokalnom televizijom

Redakcija portala GMINFO obaveštava javnost da je ime našeg portala ukradeno i zloupotrebljeno, i da mi, osnivači i novinari portala GMINFO, nismo ni u kakvoj vezi sa lokalnom televizijom u Gornjem Milanovcu, čije je osnivanje u toku, a koja je registrovana kao RTV GM INFO GRUPA doo.

RTV GM INFO GRUPA doo je u današnjem broju lokalnih Takovskih novina objavila oglas za slobodna radna mesta u televiziji čije je osnivanje u toku. Prema podacima APR-a, RTV GM INFO GRUPA doo je registrovana 28. februara ove godine, na adresi ugašene Televizije Gornji Milanovac.

Oglas za izdavanje prostorija na toj adresi, čiji je vlasnik Opština Gornji Milanovac, objavljen je sedam dana nakon registrovanja RTV GM INFO GRUPE doo, 7. marta ove godine, a rok za podnošenje prijava je bio 15. mart.

Za razliku od RTV GM INFO GRUPE doo, koja je ime našeg portala ukrala i iskoristila za naziv svog preduzeća, portal GMINFO je registrovan u registru medija koji se vodi kod APR još 27. oktobra 2015. godine, pod brojem IN000307.

Ovlašćeni zastupnik novosnovane RTV GM INFO GRUPE doo je Aleksandar Milutinović, dok su članovi društva upisani kod APR još i Zoran Majdak, Predrag Ostojić i Gordana Milutinović.

Redakcija portala GMINFO nikom ne spori pravo da medije osniva u skladu sa zakonom, etičkim pravilima novinarske profesije i principima dobre poslovne prakse, ali će se žestoko suprotstaviti otimanju našeg imena i pokušaju zloupotrebe i dovodjenja u zabludu naših čitalaca.

Redakcija portala GMINFO će i dalje svoj posao raditi u skladu sa zakonom i kodeksom, a iskoristiće sve zakonske mogućnosti da svoje časno ime sačuva od zloupotrebe.

O ovoj zloupotrebi našeg imena GMINFO će obavestiti sve relevenatne domaće i medjunarodne organizacije koje se bave slobodom izražavanja.

 

Redakcija portala GMINFO

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend