20. mar 2020.

UNS: policija da istraži pretnje urednici GM infa

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pritiska na odgovornu urednicu portala GM info i članicu Uprave UNS-a Violetu Popović kojoj je u utorak nepoznati muškarac bez ikakvog povoda u prodavnici u Gornjem Milanovcu prišao i pretećim tonom rekao da bi „bolje bilo da se bavi svojim poslom“ uz uputstva kojim temama gornjomilanovački portal koji uređuje treba da se bavi.

Popovićeva je za UNS rekla da je u prodavnicu ušla sa maramom kojom je prekrila usta, zbog pandemije i zaštite od virusa korona, a da joj je isti muškarac rekao da će još dugo da nosi maramu.

„Ton je bio preteći i svađalački“, rekla je Popovićeva i navela da je u tom trenutku povezala incident sa porukama koje je portal GM info ranije dobio sa Fejsbuk naloga „Produžena božija ruka“.

Na pitanje Popovićeve „da li nepoznati muškarac stoji iza stranice na Fejsbuku i poruka koje su GM infu sa nje slate“ on je odgovorio da „nije bitno ko je, nego da treba da piše o asfaltnoj bazi“.

„Rekao mi je kako GM info uzima novac i da se za to raspitao kod čelnih ljudi“, kaže Popovićeva. Incident je prijavila policiji, ali je dobila odgovor da za policiju to nije pretnja.

Popovićeva je UNS-u objasnila da je nekoliko dana ranije sa Fejsbuk profila „Produžena božija ruka“ GM info dobio poruke da objave koje im ostavljaju na Fejsbuku o asfaltnoj bazi koja se gradi u Gornjem Milanovcu „ne cenzurišu, ne brišu, jer moraju da animiraju ljude“.

„Odgovorili smo da je naša stranica namenjena za objavljivanje tekstova sa portala GM info, kao i da je neophodno da nam se predstavi ili pokaže dokumenta kako bismo pisali o toj temi“, kaže za UNS Popovićeva.

UNS traži od policije da istraži ovaj slučaj, pronađe osobu koja je pretila urednici portala GM info i saopšti rezultate istrage.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend