14. jun 2021.

Kragujevački portal traži od MUP-a istragu jednog Fejsbuk profila

Kragujevački portal "ucentar.rs" zatražio je od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da istraže jedan profil na društvenoj mreži Fejsbuk.

Pravni tim redakcije portala „ucentar.rs“ podneće krivičnu prijavu protiv NN lica koje se, kako su objavili, krije iza lažnog profila Ivan Stojanović.

„Do nas su došla odredjena saznanja da je profil registrovan sa broja inspektora MUP-a (u šta ni sami ne verujemo), ali i da iza ‘prozivki’ za koje nemamo problem da ih objavimo i javno, stoji interesna grupa u kragujevačkom MUP. E, to je ono u šta čvrsto sumnjamo! I to daje potpuno drugu dimenziju ovom slučaju“, objavljeno je na portalu.

Dodato je i da je redakcija „ucentar.rs“ od osnivanja izložena pritiscima i pretnjama.

„Uvek smo posle toga udarali još jače – argumentima, činjenicama, dokumentima. Mnogo toga što smo objavili je ‘trn u oku’ kriminalcima i uglednim privrednicima koji su to postali pljačkom radnika i države, političarima, gradjevinsko-urbanističkoj mafiji“, naveli su iz te redakcije.

Portal je najavio da će o krivičnoj prijavi obavestiti i sve strukovne organizacije koje se bave zaštitom rada novinara i novinskih kuća.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend