21. mar 2023.

Tužilaštvo o slučaju dopisnika N1: Čeka se dopunski izveštaj policije

Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu postupa po krivičnoj prijavi novinara televizije N1 Milana Nikića, koja se odnosi na događaj od 3. marta ispred prostorija JKP Vodovod i kanalizacija i po dopuni krivične prijave od 4. marta o događaju ispred Nikićevog stana, rekla je FoNetu zamenica javnog tužioca Nataša Grebović.

Ona je podsetila da je „radi davanja dodatnih informacija u vezi sa predmetnim događajem“ Nikić ispitan 7. marta, a krivičnu prijavu i dopunu Tužilaštvo je dostavilo Policijskoj upravi u Kragujevcu „u cilju vršenja provera navoda krivične prijave i prikupljanja potrebnih obaveštenja“.

Policijska uprava je nakon obavljenih provera tužilaštvu dostavila izveštaje 14. i 20. marta.

Tužilaštvo je u međuvremenu zatražilo od Policijske uprave u Kragujevcu dostavljanje dopunskog izveštaja vezano za određene činjenice, kao i činjenicu da li je obavljena provera bezbednosti podnosioca krivične prijave, budući da je ona u nadležnosti policije, kazala je Grebović.

Novinaru N1 Milanu Nikiću je najpre prećeno dok je snimao protest otpuštenih radnika kragujevačkog Vodovoda, a potom je nepoznati muškarac iz automobila posmatrao njegov stan, u prizemlju zgrade u kojoj živi.

Podsetimo, dopisniku TV N1 iz Kragujevca Milanu Nikiću su pretile dve osobe dok je snimao protest otpuštenih radnika kragujevačkog Vodovoda. Potom je nepoznati muškarac iz automobila posmatrao njegov stan u prizemlju zgrade gde živi – čitavih 40 minuta.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend