05. maj 2020.

Odgovor iz opštine: Još jedna u nizu laži „nezavisnog portala” GM info

Nakon što je GMInfo danas objavio članak „Čitaoci reporteri & GMInfo: Bez nalepnice na mestu za osobe sa invaliditetom„, iz PR službe opštine Gornji Milanovac stigao je našoj redakciji odgovor mejlom koji prenosimo u celosti:

„Već nekoliko dana unazad „nezavisni novinari“„nezavisnog portala” GM info pokušavaju da iskopaju senzaciju veću od КORONE, jer ona sama po sebi očigledno nije dovoljno ozbiljna, aktuelna i senzacionalna.

Ne shvatajući ozbiljnost situacije u kojoj se narod Srbije i stanovništvo Gornjeg Milanovca nalazi, oni žele da budu uviđavni ali im to očigledno ne ide od ruke. Danima unazad, konferencije koje održava Štab za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac spinovanim i senzacionalističkim pitanjima pokušavaju da se politizuju i omalovaže od strane ovih „nezavisnih novinara”.

Ovo udruženje, odnosno portal, već godinama ne želi da koristi sredstva od projekata koja su opredeljena od strane opštine Gornji Milanovac, navodeći kojekakve izgovore da su sredstva tobože nedovoljna za realizaciju napisanih projekata. Ne žele ili im nisu potrebna? Po načinu ponašanja u poslednjem periodu, biće da je ovaj drugi razlog realniji. Sve je jasnije da se tekstovi i uređivačka politika ovog „nezavisnog” medija kreira po nalogu tajkuna.

Старо паркинг место за особе са инвалидитетом. Фото:ПР председника општине

To što opštinska vlast od prvog dana vanrednog stanja, zajedno sa lekarima, privredom Gornjeg Milanovca, zaposlenima u Opštinskoj upravi, javnim preduzećima, vojsci i policiji čini sve, i to veoma uspešno, da građanima našeg grada i sela omogući što kvalitetnije uslove života u doba ove pošasti koja nas je protiv naše volje snašla, to novinarima, „nezavisnim novinarima”, (ima ih i čestitih) nije dovoljno za priču. Oni žele još. Laži! Spinovanja! Obmana! Čega već?

Najinteresantniji događaj za ovu „nezavisnu kuću” (koja pri tom nema zaposlene – kako sami navode) ove subote, 2. maja, bilo je parkiranje, „nepropisno parkiranje“, opštinskog automobila na opštinski parking. I gle čuda! Na parkingu na kom je opštinskom odlukom predviđeno mesto za parkiranje službenih vozila, koje je obeležno oznakom R u boji, neko je parkirao automobil.

Novinarska kreacija je baš na tom mestu otpočela, jer se tu našlo i obeležje za osobe sa invaliditetom. I eto posla. Кo to parkira automobil u doba vanrednog stanja na parking mestu predviđenom za osobe sa invaliditetom? Кo je napravio prekršaj? Gde je obeležje na automobilu?

Ново паркинг место за особе са инвалидитетом. Фото:ПР председника општине

Mesto gde ova kreacija, nažalost lažirana, prestaje naziva se istina. Ova istina nije senzacionalna, ali može biti. Može biti ako bi sada pisali da je neupućeni novinar hteo da bude pametan, hteo nekoga da zadivi, ili …šta već? Da stvar bude još gora, ova senzacija je smeštena u rubriku Čitaoci reporteri. Fotografija koja je ovom prilikom načinjena i postavljena na stranicu ovog “nezavisnog portala” je, navodno, fotografija čitaoca. Očevici fotografisanja tvrde suprotno.

Hajde da se vratimo stvarnosti. Hajde da budemo ozbiljni, odgovorni i predani svome poslu. Hajde da zdravi dočekamo izlazak iz ovog vanrednog stanja.“

PR SLUŽBA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

Tekst „Čitaoci reporteri & GMInfo“ možete pročitati OVDE.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend