03. jul 2018.

Raković: Veću štetu, nenamerno, nanela ostavka Skrozze, nego tekst Kostića

NUNS je u fokusu javnosti kroz ostavke koje su u telima udrženja podnele Tamara Skrozza i Danica Vučenić - one su napustile Izvršni odbor odnosno Sud časti.

Kao razlog je navedeno dovođenje u pitanje lojalnosti udruženju novinara Vladimira Kostića koji je pisao o finansijskoj pozajmici kompanije Dragana Đilasa Media Centru.

Govoreći o tom slučaju i načinu kako je interpretiran u delu javnosti, Raković ističe da je „veću štetu, nenamerno, nanela Tamarina ostavka nego sam tekst“.

On kaže da je reč o uglednim novinarkama koje „izuzetno ceni“, ali da ne bi komentarisao njihove motive.

„Nažalost, mislim da su ostavke došle i zbog nesporazuma i nerazumevanja nekih stvari. Mislim da je Tamarina ostavka bila ishitrena, drago mi je što su obe ostale članice NUNS-a“, rekao je on.

Generalni sekretar NUNS-a podseća da su nakon jednog od sastanaka sa Vladom u saopštenju iznete neistine.

„Odmah posle toga su reagovali Slaviša Lekić i Nedim Sejdinović i rekli šta je stvarno dogovoreno. Tamara je posle saopštenja Vlade bila s razlogom ljuta jer je to bilo suprotno zaključku Izvršnog odbora i reagovala je ishitreno“, smatra on.

Govoreći od drugom navedenom razlogu, tekstu Vladimira Kostića, Raković naglašava da su dva člana pokazala neslaganje s tekstom, ali tvrdi da nisu osporavali integritet Kostića.

„Nismo se složili kako ko vidi taj tekst. Osporavana je intonacija teksta, ali niko nije rekao da je Kostić loš ili zao novinar, on je član NUNS-a, deo naše familije“, rekao je Raković.

Ceo tekst pročitajte na sajtu televizije N1, a celo gostovanje Svetozara Rakovića pogledajte u nastavku:

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend