14. feb 2021.

Skupština slobodne Srbije kompanijama: Prestanite da se reklamirate u medijima koji krše kodeks

Skupština slobodne Srbije pozvala je domaće i strane kompanije koje drže do koncepta društvene odgovornosti, da hitno prestanu da se reklamiraju u medijima koji kontinuirano i svakodnevno krše novinarski kodeks.

„Poručujemo kompanijama da namerno kršenje novinarskog kodeksa, odnosno propagandna zloupotreba medija, ne predstavljaju samo akt neprofesionalnog ponašanja, već ostavljaju i veoma ozbiljne posledice“, piše u saopštenju.

„Mediji poput režimskih tabloida i televizija dubinski razaraju naše društvo, uništavaju ljudske živote baveći se primitivnom političkom propagandom, obmanjuju građane, promovišu mržnju i nasilje i poništavaju moralne vrednosti civilizovanog društva“, navela je Skupština slobodne Srbije.

Ta grupa ličnosti je ukazala da istraživanja pokazuju da je u Srbiji sve više kršenja novinarskog kodeksa, za šta odgovornost snose i kompanije koje svojim plaćenim oglasima podržavaju i medije koji to čine.

Kompanije koje je na bilo koji način vlast u Srbiji „ucenila da moraju da se oglašavaju u režimskim medijima“, Skupština slobodne Srbije je pozvala da o tome obaveste javnost.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend