14. okt 2021.

Srbljanović: Miroslav Aleksić i Biljana Mašić tužili su me za uvredu

Dramaturškinja i profesorka na Fakultetu dramskih umetnost Biljana Srbljanović objavila je večeras na Fejsbuku da su je Miroslav Aleksić, optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje svojih učenica, i njegova supruga i profesorka FDU Biljana Mašić, tužili za krivično delo uvrede. Ona je objavila i dokument u kojem se navodi da je advokat Mašićeve i Aleksića podneo Prvom osnovnom sudu u Beogradu privatnu krivičnu tužbu protiv nje.

„Danas mi je na moje radno mesto, Fakultet dramskih umetnosti, u toku mog radnog vremena, stigla sledeća privatna krivična tužba moje koleginice sa istog fakulteta i njenog muža, koji nije sa fakulteta, a za krivično delo UVREDA u produženom trajanju, član 170. stav 2. putem mreže Fejzbuk: Krivična dela protiv časti i ugleda, Uvreda: Član 170; stav 2. Ako je delo učinjeno putem štampe, radija, televizije ili sličnih sredstava ili na javnom skupu, učinilac će se kazniti novčanom kaznom od osamdeset do dvestačetrdeset dnevnih iznosa ili novčanom kaznom od stopedeset hiljada do četristopedeset hiljada dinara. (4) … Neće se kazniti za delo ako je izlaganje dato u okviru odbrane nekog prava ili zaštite opravdanih interesa… Evo, ne znam“, navela je Srbljanović na Fejsbuk.

Miroslav Aleksić se tereti za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju.

Glumica Milena Radulović prva je prijavila Aleksića za silovanje, a potom su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke, među kojima je i glumica Iva Ilinčić.

Aleksić je tužio i novinarku Blica Ivanu Jasnić Mastilović, koja je prva uradila priču sa Milenom Radulović, kao i list Danas i novinara Milojka Pantića zbog kolumne koju je objavio u tom listu.

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo pritvor Aleksiću, koji se u njemu nalazio od januara ove godine, i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend