02. apr 2019.

Tomašić tvrdi: Izdejstvovala sam da se „Kurir“ ne deli u EP

Hrvatska političarka i evropska parlamentarka Ruža Tomašić tvrdi da je izdejstvovala da se u Evropskom parlamentu ne distribuira jedan srpski list, "Kurir".

Tomašić je u emisiji „Bujica“ na hrvatskoj Z1 televiziji ispričala kako je tražila da se „Kurir“ više ne distribuira u EP nakon što je, kako tvrdi, u jednom izdanju taj list „vređao predsednika Tuđmana i Hrvatsku“.“

Ja sam upitala Komisiju da li oni znaju da država koja želi da bude članica Evropske unije vređa i omalovažava državu koja već jeste članica EU i njenog predsednika koji se zapravo zalagao, borio protiv genocida“, kazala je Tomašić u emisiji emitovanoj u petak, čiji je snimak objavljen na Jutjubu.

Tomašić je navela da je posle toga „Kurir“ sklonjen, ali samo iz njenog sandučića.

„Opet sam se bunila, više nije dolazio na moj sprat, onda sam se opet bunila. Sad više ne dolazi, ne znam sad gde dolazi“, kazala je ona.

Tomašić je, na konstataciju novinara da je uspela da izbaci „Kurir“ iz EP, rekla: „Nadam se“, a potom je pomenula srpske lobiste.

„Njihovi lobisti lobiraju. Kad bi oni lobirali i govorili istinu, meni ne bi smetalo, jer svaka država ima pravo da lobira. Ali se bave tolikim lažima i neistinom i najviše me boli što naši predstavnici ćute o tome“, kazala je Tomašić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend