24. mar 2020.

United Grupa podnosi tužbu protiv Informera zbog obmanjivanja građana

United Grupa saopštila je da će podneti tužbu protiv vlasnika tabloida "Informer" i glavnog i odgovornog urednika Dragana J. Vučićevića zbog obmanjivanja roditelja i dece o programima ove kompanije.

Tabloid „Informer“ objavio je tekst prepun neistina i skandaloznih konstrukcija o gestu podrške građanima Srbije koji su korisnici SBB-a i kojima su otključani svi televizijski kanali za koje su dobijene dozvole, pokušavajući da javnost dovede u zabludu, saopštila je United Grupa.

„Čim je doneta odluka da će školska deca iz izolacije pratiti nastavu preko kanala RTS 3, ovaj program je istog dana uvršten u ponudu Total TV-a, o čemu smo i informisali javnost. Tvrdnja Informera da taj program nemamo, skandalozan je pokušaj prevare dece i njihovih roditelja. Besmislena je i tvrdnja da nismo uvrstili u ponudu RTS Planetu, jer se autor teksta nije potrudio ni da utvrdi da je reč o internet platformi, a ne TV kanalu, i ne može ni biti emitovan“, kaže se u saopštenju.

United Grupa ističe da „na već tradicionalne laži Informera, rekordera među svim medijima po objavljivanju neistina“, nisu reagovali ranije, jer kako se navodi u saopštneju, znaju da je njihova uređivačka politika bazirana na konceptu napada na United Grupu i zaposlene u toj kompaniji.

„Ipak, njihova odluka da u poslednjem tekstu besramno zloupotrebe i decu obmanjujući ih da ne mogu da prate nastavu preko platformi United Grupe, dokaz je da i u trenucima koji su teški za sve građane Srbije Informer ne želi da objavi ni miligram istine“, stoji u saopštenju.

„Zbog činjenice da je čak i u vanrednom stanju ‘Informer’ doveo u zabludu građane Srbije šireći potpune neistine, United Grupa će podneti tužbu protiv vlasnika tabloida Informer i glavnog i odgovornog urednika Dragana J. Vučićevića“, poručuje se u saopštenju.

Podseća se da SBB od početka godine beleži istorijski rezultat u broju korisnika upravo zbog vrhunske usluge i ponude programa koje pruža, kao i da indeks zadovoljstva korisnika svakodnevno raste.

„I pored svih napada na United Grupu, zadovoljstvo nam je što smo u najtežim trenucima po građane Srbije, akcijom otključavanja kanala i odlaganjem plaćanja računa za penzionere inspirisali i konkurenciju da nas prati i postupi na isti način“, zaključuje se u saopštenju.

U okviru United Grupe posluje i televizija N1.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend