26. sep 2017.

Zajović: Tekst u Informeru poziv na linč

To je poziv na linč, cilj teksta je širenje atmosfere straha, rekla je danas predsednik Žena u crnom Staša Zajović na ročištu, u Višem sudu, povodom tužbe protiv vlasnika i glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana J. Vučićevića zbog teksta u ovom listu "Žene u crnom najveći strani plaćenici".

Ova nevladina organizacija tužila Vučićevića za povredu ugleda, časti i iznošenje neistinitih informacija, ne traži nadoknadu materijalne štete, već da se presuda objavi u Informeru.

Vučićević se nije pojavio na ročištu, već je obavestio sud da se nalazi na drugom suđenju, tako da mu je ponovljen poziv da se pojavi na sledećem ročištu, 25. decembra ove godine.

Zajović je rekla da je „laž i kleveta“ sadržaj teksta u kojem se, navodi, kaže da je posao ove organizacije da optuži Srbe za ratne zločine, takođe da su neistiniti podaci o iznosima novca koji je dobila ova organizacije, kao i imena donatora.

Moja slika sa tim ciframa je danima objavljivana, nacrtana je meta na meni, rekla je Zajović, prema čijim rečima je Informer „režimski medij“ koji se „obračunava sa neistomišljenicima“.

Ona je rekla da je posle tog teksa, iz novembra prošle godine, na on lajn izdanju lista krenula „hajka“ sa pozivima na obračun sa Ženama u crnom.

Govoreći o posledicama, ona je rekla da je doživela niz uvreda u autobusu, na pijaci, na drugim javnim mestima, ali je kao naročito opasan ocenila istup ministra policije Nebojše Stefanovića neposredno posle pisanja Informera.

Zajović je rekla da je Stefanović poručio da Žene u crnom treba da se brinu o smeštaju izbeglica kad već dobijaju puno para, čime se, kaže, pozvao na lažnu vest.

Ona je rekla da je nisu zvali iz Informera pre objavljivanja već posle kada im je rekla da „ništa od onog što su o Ženama u crnom objavili nije tačno“ kao i da ne daje izjave za tej list.

Prema njenim rečima nije tražila demanti jer zna da taj list „služi za medijsku hajku“, navodeći i da je „pismena i razumna tako da ga ni ne čita“, mada ga viđa svaki dan po autobusima.

Ona je, odgovarajući na pitanja, naglasila da su aktivnosti Žena u crnom „usmerene na solidarnost sa ugroženima po bilo kom osnovu“, da je organizacija dobitnik brojnih međunarodnih priznanja, kao i da se podaci o finansijama mogu videti u Agenciji za privredne registre.

Prema njenim rečima, organizacija se zalaže za postojanje pravne države kao i da država treba da se odgovorno odnosi prema prošlosti.

Mi se zalažemo da se 11.jul proglasi Danom sećanja na genocid u Srebrenici, kao što je to uradio i Evropski parlament, rekla je Zajović, navodeći da Srbija mora da poštuje presude međunarodnih sudova.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend