03. apr 2023.

Žaklina Tatalović: Vučićević ima decu, a moja mama nema i ne trpi što me vređa?

Vlasnik i urednik tabloida Informer Dragan J. Vučićević danas bi trebalo da ode na izdržavanje zatvorske kazne, jer je odbio da plati novčanu kaznu od 200.000 dinara izrečenu zbog vređanja novinara Jugoslava Ćosića. To je samo jedan niskobudžetni rijaliti koji građane Srbije ne treba da zanima, ocenjuje novinarka TV N1 Žaklina Tatalović.

Snimak ekrana, N1

Žaklina naglašava da za krivičnu presudu, kada je u pitanju uvreda, ne postoji zatvorska kazna.

„Dakle, on (Vučićević) u zatvor ne ide ni zbog kakve presude. Presuda je za uvredu Jugoslava Ćosića, nema nikakve veze sa mojom presudom, jer moja presuda stoji u fioci, a mene razvlači mesec dana u svim tim medijima koju su njemu dostupni“, navodi ona.

Žaklina je u Novom danu objasnila da je vlasnik Informera pre godinu dana osuđen na novčanu kaznu od 200.000 dinara zbog uvreda koje joj je u dužem vremenskom periodu, u toku 2020. godine, upućivao putem društvenih mreža.

Presuda, kako kaže, međutim nikada nije izašla iz suda, nije uručena Vučićeviću, tako da nije ni postala izvršna.

„I samim tim ne može biti preinačena u zatvorsku kaznu. On ne ide ni u kakav zatvor zbog mene, ne znam zašto me pominje u poslednih mesec dana u svakom svom nastupu. Dakle, ovo je presuda koja se tiče Jugoslava i koju on neće da plati“, ukazuje novinarka N1.

Predsednik Aleksandar Vučić u subotu je izjavio kako se on lično ponudio da Vučićeviću plati kaznu, ali da je vlasnik Informera to odbio.

„Ne znam što mu ne plati. Ne mislim da je to u redu, ali mislim da su najbolji prijatelji i da treba da pomogne svom prijatelju“, poručuje Žaklina.

Tepa li i svojim ukućanima sa „bolesna hejterko“ i „ugojena ćurko“?

Podseća i da ona nije jedina koju Vučićević javno vređa, i da je jedino što možete da potražite svju zaštiti na sudu.

„Ja sam otušla na sud da nijedna druga žena ne bi trpela ono što sam je prolazila 2020“, kaže Žaklina i dodaje da ne verujem Vučićević svojim ukućanima, kako sam kaže, „tepa“ tako što im govori: „Bolesna hejterko“, „zlo sa N1“, „ugojena ćurko“…

„To nije tepanje, to su uvrede na moj račun“, izričita je novinarka N1.

A, Vučićević upravo, u nameri da sebe predstavi kao žrtvu, pominje svoje ukućane i to da ima šestoro dece što sud, kako tvrdi, uopšte nije uzeo u razmatranje.

„To isto nije tačno. Na sudu vas pitaju kolika vam je zarada i koliko imate dece. Moja tužba je na 450.000, sud je sve to uzeo u obzir, na osnovu toga pravi presudu koliko može da plati. Može od suda da traži da to plati na rate. Ne meni, nego državi u budžet, državi koju toliko voli“, kaže Žaklina.

„On ima decu, a moja mama nema decu? Moja mama ne trpi to što me razvlači bez ikakvog razloga, što me pominje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, bez mogućnosti da mu odgovorim“, dodaje novinarka N1.

Vučić postao vrlo težak psihološki sagovornik

Govoreći o svojim iskustvima sa predsednikom Vučićem na njegovim konferencijama za štampu, Žaklina je rekla da je on postao vrlo težak psihološki sagovornik, jer ne daje odgovor na postavljeno pitanje.

„Ne dozvoljavam da odgovara na drugo pitanje, smatram da je to vređanje intelegincije“, kaže Žaklina i dodaje kako Vučić i ne želi da počne da joj odgovara pre nego što joj uzmu mikrofon kako se ne bi čula njena potpitanja.

„Ja imam svoj mikrofon, čujem se samo na N1, na RTS-u i Pinku se ne čujem.“

Kaže i da zbog Vučićevih konferencija na kojima samo obavlja svoj novinarski posao, dobija pretnje, te da su joj nedavno ispred kuće ispred kuće stajali neki momci koji su tvrdili da su iz Narodne patrole i „da su, eto, samo tu“.

Žaklina Tatalović ističe da sve pretnje prijavljuje, i da ne dozvoljava da one utiču na njen novinarski rad.

Video prilog N1

B. N.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend