03. apr 2023.

Dopisnik N1 i dalje na tajnoj adresi: Još ne nameravam da se vratim u Kragujevac

Novinar Televizije N1 Milan Nikić, koji je zbog pretnji, zastrašivanja i uhođenja bio primoran da se relocira iz Kragujevca, još ne namerava da se vrati u taj grad.

On je rekao da se, od kada je otišao na tajnu lokaciju, u njegovom slučaju nije ništa promenilo i da zbog toga ne namerava da se izlaže evenualnim novim neprijatnostima i opasnostima.

Tužilaštvo i policija i dalje ćute, još ne znam ko me je zbog čega nadzirao, još ne znam da li je izvršena stručna provera moje bezbednosti koju sam tražio od tužilaštva i policije, i da li postoji neki zaključak povodom toga, rekao je Nikić FoNetu.

On je dodao da do njega stižu informacije da su ljudi koji su ga pratili i nadzirali njegov stan navodno pripadnici Bezbrdnosno informativne agencije (BIA) i rekao da ga to dodatno unespokojava.

To je veoma uznemiravajuće, i ne želim da verujem u to, mada se, s druge strane, od (šefa BIA) Aleksandra Vulina može svašta očekivati, rekao je Nikić.

Nikiću je, dok je 3. marta snimao protest otpuštenih radnika kragujevačkog Vodovoda, prišao nepoznati muškarac i pretio mu, a dan kasnije je primetio nepoznatog čoveka koji je iz automobila čitavih 40 minuta posmatrao njegov stan u prizemlju zgrade u kojoj živi, sve dok nije sa kamerom u ruci izašao na parking.

Nikić je oba slučaja prijavio Policijskoj upravi i Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu, a uz prijavu je priložio foto i video materijale vezane za te incidente, kao i medicinsku dokumentaciju o svom psihofizičkom stanju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend