10. okt 2018.

Zatvoreno pismo Željku

Poštovani Željko, Želim ovo prilikom da Vam od srca odam priznanje, jer ste uspeli ono što niko nikada nije u novijoj istoriji Srbije. Uspeli ste da najgorem šljamu, ološu i glibu, ustupite nacionalno blago – nacionalnu frekvenciju. 

Što je najgore od svega, ponosite se sa time i uživate u svojoj veličini podstaknuti skalama na piplmetrima. Pitanje je da li je tu opsednutost Prvorođeni nasledio od Vas, ili Vi od njega, ali potpuno nebitno.

Pokazali ste da ste vizionar bez granica. Kada čovek poveruje da ne možemo dalje i gore, tu ste Vi da pogurate i da nam dokažete da smo u zabludi. Ne, mi nismo narod Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Novaka Đokovića. Možda mislimo da jesmo, ali nismo. Mi smo narod Stanije, Miljane, Lepog Miće i ostalih veličina. Narod koji tako lako pređe preko vica koji je ispričan na nacionalnoj frekvenciji u Vašem programu o maloj Milici Rakić ne treba da brine za svoju budućnost. NJegova budućnost je ružičasta.

Od vas nisam ni očekivao bilo kakvu empatiju prema simbolu stradanja srpskog naroda tokom NATO. Vi to nemate. Niste je pokazali ni kada je Vaš sin pregazio Andreu Bojanić. Empatiju ste pokazali prema sinu kojeg ste uspeli da oslobodite svake odgovornosti. I ne kukajte kako Vam neko dira u porodicu, dete. Vi ste pomogli da jedno dete ubije drugo i da se oslobodi kao da ništa bilo nije.

Divim se Vašoj sposobnosti da uveče legnete mirno i da spavate ušuškani Bog te pita kakvim sredstvima za olakšavanje tereta. To stvarno nije svojstveno ljudskom biću, ali eto, ima vas svakakvih. Što biste se Vi sekirali zbog Milice Rakić ili Andree Bojanić? Vi se sekirate koliki Vam je rejting, ili koliko je ogreban ili uljubljen najnoviji četvorotočkaš u Vašoj ergeli kojim se provozao vaš naslednik.

Divite se sebi u svojoj aroganciji da čak i jednog ministra vučete po svojim ružičastim fekalijama. Iako mi ni taj ministar nije zavredio mnogo pažnje, jer je dokazao da je ništavilo slično Vama, barem je rekao koju reč o tom Vašem životnom čedu – Imaginarijumu.

Posle tog degutantnog vica, usledila je nova prilika za porast rejtinga. Neki kršni Crnogorac koji je najpoznatiji po tome što je bio momak neke Soraje, koliko smo upućeni mi bednici koji ne pratimo tu milinu od programa, raspalio je neku curu koja ima dete sa očuhom. A šta smo mogli drugo da očekujemo od takve ekipe? Da nam preporuče neku knjigu za čitanje? Naravno da ne. Ne možemo tako nešto da očekujemo ni od Vas koji ste vaspitali svoje dete sa luksuznim automobilima i tako da pobegnu od odgovornosti kada naprave neko zlo.

Poštovani Željko, divim Vam se do neba kako ste uspeli i to da Vam niko ne uputi gram kritike zbog svega ovog. Možda i jeste, da ne grešim dušu, jer ste onog neandertalca koji je uvredio čitavu naciju sa onim ogavnim vicem najpre kaznili sa oduzimanjem neke kinte. Tek kasnije ste ga izbacili napolje, verovatno na nečije insistiranje, jer je Vama sasvim ok da se dira u tuđe žrtve, zarad rejtinga. Zanima me da li biste izbacili nekog od Vaših favorita da su tako nešto rekli ili uradili. Teško. Našli biste Vi olakšavajuće okolnosti.

Da li ikada pomislite gde je svemu ovome kraj? Padne li Vam na pamet da ovi za koje radite 24 sata više neće biti ono što su danas, ili te supstance koja vas održavaju svesnim ne mogu da toliko dobace u budućnost? Zar da provedete ceo jedan vek na zemlji, a da joj kao zaveštanje ostavite Imaginarijum i Sarapu?

Ne, dragi Željko. Vi ste veoma svesni one činjenice koje narod u Srbiji još nije svestan. Pre će Prvorođeni da se odrekne Gazivoda nego Vas. Bez jezera na Severu Kosova može da ide iz mandata u mandat, ali bez Vas ne može. I Vi to, naravno, znate da iskoristite. Počećete da emitujete jutarnji program i u tri posle ponoći ne bi li došli do još kojeg glasa za Imaginarijum koji služite najvernije od svih Imaginarijuma kojima ste bili na raspolaganju. Sve ste ranije izdali i postajali sve jači. Ovde izdaje nema. Mada, da sam Prvorođeni, poveo bih malo računa.

I to sa sve kokošijim nogicama, svinjskim papcima i glavama.

U međuvremenu, želim Vam sve najbolje u životu, svako dobro i novi auto za svog sina. Želim i da Vam Vojvoda od fikusa i najpoznatiji srpski dezerter, koji je eto vaš dvostruki kum, nikada ne uskrati podršku. Nadam se samo da ćete svi zajedno otploviti tamo gde sve fekalije i završe – kanalizacijom do smetlišta istorije.

#izVucicemose

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend