27. jun 2023.

Željko Mitrović demantovao premijerku: Najavljena nova sezona rijalitija Zadruga

Uprkos nagoveštajima da će televizija Pink možda ukinuti Zadrugu i rečima premijerke Ane Brnabić kako je to već učinjeno, vlasnik te televizije najavio je večeras sedmu sezonu ovog rijaliti programa.

Željko Mitrović, vlasnik i direktor Pink Media Group, objavio je na svom zvaničnom nalogu na Instagramu da su počele pripreme za sedmu sezonu „Zadruge“.

Nova sezona „Zadruge“ imaće, kako je otkrio, poseban naziv, ali i nikad bogatiji nagradni fond.

– Pripreme za novi after-real projekat, koji će naslediti Zadrugu i koji je po svojoj strukturi biti više igrani nego reality, zbog emitovanja sa zakašnjenjem od 240 sekundi, kako bi tolerancija na društvene anomalije bila nulta, od sutra počinje kasting za buduće igrače! Nagradni fond je 250.000 evra, što znači da je prva nagrada 100.000 evra, a druga, treća i četvrta 50.000 evra! Ime nove sezone projekta biće „ELITA“, najavio je Mitrović.

Podsetimo, nakon tragičnih događaja u Srbiji i protesta protiv nasilja na kojima se traži ukidanje ovog rijaliti programa i oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku, vlasnik te televizije je izjavio da je na preporuku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, doneo odluku da u najkraćem mogućem roku, ne dužem od desetak dana, ukine rijaliti program “Zadruga”.

“Verujem da je jedinstvo Srbije i procena Predsednika Republike, važnija od svake vrste interesa Pinka i mog ličnog interesa”, objavio je Mitrović na tviteru.

Govoreći o rijaliti programima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je prethodno da je „razgovarao i sa vlasnikom Pinka“.

„I zamolio sam ga i rekao mu da jedan deo građana Srbije smatra da rijaliti nije dobra stvar i da ja znam kakav je njegov stav i gledalaca Srbije koji to gledaju, ali to je bila moja molba. Pre nego što sednemo i razgovaramo o tome. Zamolio sam ga pre nego što se o tome razovara u okviru REM-a, zamolio sam ga da sam razmotri mogućnost da to ukine – da li će ili neće, to ćemo da vidimo“, naveo je.

Premijerka Srbije ubrzo nakon toga je tvrdila da je rijaliti na Pinku ukinut.

„TV Pink je ukinuo rijaliti, Nova nikada nije pomenula da želi da ukine rijaliti, tako da je taj zahtev delimično ispunjen“, rekla je Ana Brnabić.

Prethodna sezona Zadruge završila se ranije nego što je predviđeno zbog čega se Mitrović izvinio „najvernijim gledaocima“, ne spomenuvši tragične razloge koji su stajali iza pritiska javnosti da se emitovanje okonča.

On je nedavno u izjavi za Danas istakao i da jedino „zakonska cenzura može da ga spreči“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend