21. maj 2015.

Kako je tata Žmurić postao Žmurići i time ugrozio bezbednost predsednika

KEROVI2Bio je to novi incident povezan sa sumnjivim licima sa Kosova. Prvo je novinarka iz Prizrena šetala pored kuće čika Tominog sina, pa je onda neko namerno puštao hitove Zane Nimani iz kola koja su prolazila pored Predsedništva Srbije, pa je Agim Abudlahu prebio našeg sportistu Kristijana Golubovića koji je glasao za čika Tomu…

Dragi Šarli,

Moj tata je dresirao naše kuče da laje na čike i tete iz vlade, jer tata kaže da su kučići najpametnija živa bića koja tačno osete ko je kakav čovek, pa na loše ljude laju, a na dobre ljude ne laju.

Tata je dresirao kuče dve nedelje tako što je kuče moralo da gleda sve vesti na televiziji, pa mu je tata, kada se na televiziji pojavi čika Aca ili čika Toma ili čika Vule ili čika Bratislav ili teta Zoka, govorio: “Sad kaži: av, av, av…” i kuče bi ponavljalo za tatom “av, av, av”.

Posle je na televiziji bio naš komšija čika Tarabić koji je rekao novinarima da ni on nije znao da smo mi Šiptari, pa je onda rekao da moj tata 48 godina krije da se zove Dževad, pa je onda rekao da mu je tek sad jasno zašto je tata služio vojsku u Kumanovu, pa je onda rekao da se moj tata uvek čudno ponašao ko i svi “spavači”, pa je onda rekao da je moj tata šest puta bacio televizor s terase, što je ponašanje karakteristično za šiptarske teroriste

Onda bi ga tata pomilovao po glavi i rekao: “Dobra kuca”.

A pošto se na televizijama niko drugi ne pojavljuje sem čika i teta iz vlade, kuče je posle dve nedelje non-stop lajalo, pa je tata rešio da ga odvede u šetnju i uvali nekom slučajnom prolazniku, jer se mama zbog kučeta opet preselila kod kuma Slađane, a deda kupio tampone za uši.

Tog dana tata je šetao kuče Pionirskim parkom, tražeći slučajnog prolaznika kome će da ga uvali, i kuče je videlo teta Stanislavu Pak koju zna sa televizije, pa je kuče počelo da laje na teta Stanislavu Pak, pa je teta Stanislava Pak udarila kuče kišobranom, pa je tata stao ispred kučeta i počeo da laje na teta Stanislavu, pa je teta Stanislava Pak rekla tati da je on žuti džukac i da naše kuče marke pekinezer liči na Pajtića, pa je onda teta Stanislava Pak pitala tatu kako se zove, pa je tata slagao da se zove Dževad Žmurići, pa ga je teta Stanislava Pak pitala odakle je, pa je tata slagao da je iz Podujeva, pa je teta Stanislava Pak sve to zapisala na papirnu maramicu.

I onda je sutra u novinama izašla tatina slika sa velikim naslovom: “Predsednik ugrožen: Šiptar iz Podujeva Dževad Žmurići napao Stanislavu Pak u parku ispred Predsedništva Srbije usred bela dana”.

U tekstu je informativna služba čika Tome pisala da je to sa Dževadom Žmurićijem, u stvari mojim tatom, peti sumnjivi incident povezan sa našim predsednikom u poslednja dva dana u kome učestvuju sumnjiva lica rodom sa Kosova i Metohije, jer je prvo neka novinarka lista Halo, koja je iz nekog Prizrena, šetala oko kuće čika Tominog sina na nekom Dedinju, pa je onda neko namerno puštao hitove Zane Nimani iz kola koja su prolazila pored Predsedništva Srbije, pa je onda neki čika Agim Abdulahu prebio nekog našeg sportistu čika Kristijana Golubovića koji je glasao za čika Tomu, pa je onda RTS posle intervjua sa čika Tomom reprizirao film sa nekim čikom Bekimom Fehmijuom, u kome se radi o perju.

Posle je na televiziji bio naš komšija čika Tarabić koji je rekao novinarima da ni on nije znao da smo mi Šiptari, pa je onda rekao da moj tata 48 godina krije da se zove Dževad, pa je onda rekao da mu je tek sad jasno zašto je tata služio vojsku u Kumanovu, pa je onda rekao da se moj tata uvek čudno ponašao ko i svi “spavači”, pa je onda rekao da je moj tata šest puta bacio televizor s terase, što je ponašanje karakteristično za šiptarske teroriste, pa je onda rekao da ne može da gleda vesti jer tata i kuče permanentno laju…

A onda je neka novinarka rekla tati da je on šovinista jer proziva tetu Pak da se ne preziva na ić, a tata je rekao novinarki: “Nemoj da vam dođem tamo gore u taj Studio B i pobacam vas kroz prozor”

Pa je onda tata izašao ispred zgrade i pred novinarima oterao čika komšiju Tarabića u tri Lepe Lukić, pa su onda novinari u direktnom prenosu pitali tatu zašto je on napao teta Stanislavu Pak, a tata je rekao da je ona udarila naše kuče kišobranom i da se on samo šalio da se zove Dževad, a preziva Žmurići, da nije rodom iz Podujeva, već je šesta generacija Beograđana sa Čubure po babinoj liniji.

I onda je tata rekao da se on za razliku od Stanislave Pak preziva na ić!

A onda je neka novinarka rekla tati da je on šovinista jer proziva tetu Pak da se ne preziva na ić, a tata je rekao novinarki: “Nemoj da vam dođem tamo gore u taj Studio B i pobacam vas kroz prozor”.

Onda su tatu zvali iz albanske ambasade da mu prenesu poruke podrške od čika Edija Rame, tata je rekao da se on samo šalio da se zove Dževad, ali su mu oni rekli da nema potrebe pred njima da se pretvara jer im je sve jasno. Onda je tata rekao nešto kao: “Ćivša none” i zalupio slušalicu.

Deda sve to nije primećivao, jer deda već dve nedelje nosi tampone za uši i pravi rekonstrukciju ubistva koje je izvršio neki čika Saša. Deda iz novina makazama iseca dokumentaciju o ubistvu i lepi na orman, pa onda satima sedi u fotelji i zamišljeno gleda u orman držeći vrh olovke u ustima.

Deda mi je rekao da je do sada otkrio neverovatne stvari, recimo da je taj čika Saša, po svemu sudeći, serijski ubica, što je deda javio u onaj list iz kog makazama iseca dokumentaciju, a tamo su mu rekli da je deda genije, što je dedu mnogo obradovalo, jer dedi niko nikada nije rekao da je genije.

Tata je pitao dedu otkud se on razume u forenziku, balistiku i krvne delikte kada je ceo život radio kao noćni portir u Institutu za kukuruz, a deda je rekao da je u dugim noćima svog radnog veka ubijao vreme čitajući krimi-romane, što mu je mnogo pomoglo u ovoj maloj privatnoj istrazi koja će ga konačno proslaviti.

Deda sve to nije primećivao, jer deda već dve nedelje nosi tampone za uši i pravi rekonstrukciju ubistva koje je izvršio neki čika Saša. Deda iz novina makazama iseca dokumentaciju o ubistvu i lepi na orman, pa onda satima sedi u fotelji i zamišljeno gleda u orman držeći vrh olovke u ustima

Dedu su onda zvali na Televiziju Pink, gde je deda sat vremena mahao plastičnim pištoljem i onom dokumentacijom, a čika voditelj ga je predstavio kao gospodina Žmurića, balističara u penziji i jednog od pionira srpske forenzike.

Deda je pričao da je Srbija jedina zemlja u Evropi gde serijske ubice mirno šetaju ulicama i imaju pravo da budu birani na visoke funkcije, voditelj ga je pitao na koga konkretno misli, deda je rekao da konkretno misli na onog čika Sašu, onda ga je voditelj pitao da li je u svojoj bogatoj karijeri balističkog forenzičara ikada naišao na ovakav slučaj, onda je deda rekao da nije nikada.

Onda su počeli da se uključuju gledaoci koji su čestitali dedi i voditelju na hrabrosti, onda se javio jedan dedin kolega sa Instituta za kukuruz i pozdravio dedu u ime celog kolektiva Instituta za kukuruz. Onda se voditelj zahvalio pioniru srpske forenzike, mom dedi, pa su na televiziji počele vesti, kuče je odmah počelo da laje, pa je tata uzeo kuče i krenuo da ga baci kroz prozor.

Ali pošto moj tata mnogo voli životinje, ipak se predomislio i bacio televizor kroz prozor.

Sutra je u novinama izašla tatina fotografija kako baca televizor kroz prozor. Naslov je bio: “Dževad Žmurići iz Podujeva vežba upravljanje dronom sa svoje terase u beogradskom naselju Čubura”.

3 komentara za: “Kako je tata Žmurić postao Žmurići i time ugrozio bezbednost predsednika

 1. Fenomenalno! Dražo, nemoj nikad da se promeniš! +++++

  21. мај 2015. at 10:59
 2. mitrovic zoran

  Vrhunska satira! Bravo Dragoljube!

  22. мај 2015. at 17:12
 3. Djordje Mitic

  Tata je pravi!

  20. авг 2015. at 01:14

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend