12. mar 2015.

AVANTURE ŽMURIĆA NA SRPSKOM DAVOSU

Bob_Zivkovic002-CENKako je Informer proglasio tatu Žmurića za atentatora na čika Acu, a Kurir za opasnog manijaka koji je u sauni isprepadao teta Jorgovanku u šlafroku. I zašto je tata Žmurić bacio kroz prozor pehar Dejvis kupa

Dragi Šarli,

Moj tata je tokom skijanja na Kopaoniku izleteo sa staze i udario u zid neke kafane gde je upravo ručao čika Aca sa čika ministrom Vujovićem, pa je tata pet dana izlazio u Informeru kao atentator na čika Acu. Iako čika Aci nije bilo ništa, a tata već osam dana leži na traumatologiji Kliničkog centra u Kraljevu.

Sve je počelo kada je tata hteo da uplati aranžman za Kopaonik za početak marta, a u turističkoj agenciju su mu rekli da u hotelu nema mesta jer je u to vreme srpski Davos pa su sve aranžmane pokupovali tajkuni.

Onda je tata rekao da je to kriminal i da će da ih turi u Insajder, onda su oni rekli tati da ih boli loličak što će da ih turi u Insajder, onda je tata zvao Insajder i tražio sastanak sa teta Brankicom. Onda su mu oni rekli da teta Brankica nema vremena da se sastaje sa svakim ko je zove, onda je tata rekao da on za teta Brankicu ima bomba priču, onda su posle pola sata došli neki policajci koji su po našem stanu tražili bombu, ali im je tata objasnio da on ovima iz Insajdera nije rekao da on ima bombu za teta Brankicu, nego da ima bomba priču.

Tata je posle meča otišao da kaže Đokoviću kako je otkrio da su karte pokupovali ovi naprednjaci iz Varvarina, ali ga nisu pustili da uđe u svlačionicu, pa je tata uzeo pehar Dejvis kupa i bacio ga kroz prozor

Deda je rekao policajcima da pozdrave ministra Stefanovića, div-junaka borbe protiv kriminala, a tata je rekao dedi da je div-junakinja borbe protiv kriminala teta Brankica kojoj će on da ispriča bomba priču posle koje će da rasturi turističku mafiju i tajkune.

Onda je teta Brankica zvala naš telefon, izvinila se zbog nesporazuma i pozvala tatu da joj ispriča bomba priču. Onda je tata teta Brankici ispričao bomba priču da su mu u agenciji rekli da na Kopaoniku nema mesta jer počinje srpski Davos, koji su pokupovali tajkuni, onda mu je teta Brankica rekla da to i nije neka bomba priča, ali da ona ima bomba priču oko fudbala.

Tata je onda rekao teta Brankici da je on kao mali igrao fudbal na livadi kod Petrovca na Mlavi, da je šutirao penale baba Žmurićki i da je baba Žmurićka branila bolje od Beare.

Onda je teta Brankica rekla da ni to nije neka bomba priča, pa je pitala tatu da li zna nešto oko čika Čovića. Onda je tata rekao da zna nešto oko čika Čovića jer je čika Čovića gađao flašom “baltik” votke još kad je bio onaj kontramiting, ali ga je promašio.

Teta Brankica je rekla da nju zanima da li je Čović lopov, a tata je rekao da on pouzdano zna da je Čović lopov i da će se rado odazvati pozivu Insajdera da o tome javno govori. Onda je teta Brankica pitala tatu da li ima dokaze, a tata je rekao da nema, ali da svako zna da je Čović lopov. Onda je teta Brankica rekla da ne može da priča bez dokaza, a tata je rekao da on ima muda da priča i bez dokaza.

Teta Brankica je rekla tati da oni tako ne rade, i zahvalila se, a deda je rekao tati da je njemu bolje da napravi svoju autorsku emisiju koja će se zvati Autsajder.

Onda je tata zvao onu turističku agenciju i oni su mu rekli da ipak ima još nekoliko mesta u hotelu. Tata je namignuo dedi i rekao: “Garant ih zvala Brankica… Prpa, bato!”

Tata svake godine početkom marta skija na Kopaoniku, jer tata veruje da je reinkarnacija nekog Curbrigena, koji je bio šampion na skijama kad je tata bio mali. Mama sedi u kafiću pored skijaške staze i pije vruću rakiju da bi ubila tremu, jer se tata svake godine skrlja na skijama pa do maja nosi gips. A onda do jula radi vežbe da bi se oporavio za sledeći mart, kada opet idemo na Kopaonik. I tata se opet skrlja.

Tata je ove godine na maloj svečanosti ispod žičare dobio specijalnu plaketu Gorske službe spasavanja kao čovek koji je za deset godina najviše puta bio spasavan od svih skijaša koji su skijali na Kopaoniku. Ja sam bio ponosan na tatu.

Onda je šestog dana na Kopaoniku počeo srpski Davos i tata je u sauni hotela sreo teta Jorgovanku. Umesto da teta Jorgovanka počne da vrišti jer je u saunu upao go muškarac opasan peškirom, tata je počeo da vrišti kada je video teta Jorgovanku u šlafroku

Tati je plaketu Gorske službe uručila neka teta voditeljka Sneki Daki, koja se svake godine skija na Kopaoniku, ali se nikada ne skrlja. Tata kaže da se Sneki Daki nikad ne skrlja jer ona dolazi na Kopaonik samo da bi poslala svoje slike na skijama u neki list Gloria.

Tata se ove godine skijao celih pet dana i nije se skrljao. Mama je rekla da je to njegov lični rekord, a tata je rekao da se svi veliki ljudi kad-tad skrljaju na skijama i pokazao mi sliku nekog čika Šumahera.

Onda je šestog dana na Kopaoniku počeo srpski Davos i tata je u sauni hotela sreo teta Jorgovanku. Umesto da teta Jorgovanka počne da vrišti jer je u saunu upao go muškarac opasan peškirom, tata je počeo da vrišti kada je video teta Jorgovanku u šlafroku. Onda je tata pobegao iz saune opasan peškirom, a sutra je u Kuriru izašao tekst da je teta Jorgovanku u sauni tokom Kopaonik biznis foruma spopao opasan manijak.

Izašla je i slika teta Jorgovanke u šlafroku kako pokazuje rukom tačno mesto gde je spopao nepoznati manijak, moj tata. Teta Jorgovanka je rekla Kuriru da je nju već jedanput na Miločer biznis forumu spopao manijak, te da je jasno da nju manijaci proganjaju zbog kursa dinara, para na Kipru i njene svekrve.

Sutra je tata otišao na skijanje, izleteo sa staze i udario u zid kafane iz koje su “Kobre” hitno evakuisale čika Acu i ministra Vujovića, a tatu su sanitetom iz Brusa odvezli u Klinički centar Kraljevo.

O atentatu je sutra pisao Informer, a deda, mama i ja smo otišli u Kraljevo da obiđemo tatu.

Tatu već poznaju svi doktori na traumatologiji u Kraljevu, pa su oni javili u Informer da tata sigurno nije atentator, jer tata svake godine, u svim režimima, udari u neko drvo, žičaru, brvnaru ili kafanu, ali su im iz Informera rekli da oni imaju podatke iz pouzdanih izvora.

Tatu su devetog dana zavili u gips i pustili ga kući. Dok je na štakama šetao Kraljevom, čekajući da deda dođe kolima po njega, tata je sreo predsednika Tomu koji je došao da gleda Đokovića. Tata je vikao na predsednika Tomu da ovu državu vode tapkaroši, jer za običan narod nema karata da gledaju Đokovića, a predsednik Toma je mislio da je tata neki klošar na štakama, pa mu je pred fotoreporterima dao 100 dinara. Onda je tata nastavio da viče na predsednika Tomu, koji je i dalje mislio da je tata klošar na štakama, ali je stigao deda koji je počeo da grli predsednika Tomu, pa je predsednik Toma dao dedi dve karte za Đokovića.

Onda su tata i deda otišli da gledaju Đokovića, a tatu su intervjuisali za Blic jer je tata bio jedini čovek u hali s nogom u gipsu, na štakama. Tata je rekao da su ovi iz Blica sve izmislili jer je u tekstu pisalo da je tata njima rekao kako ovaj meč ne bi propustio ni s obe noge i ruke u gipsu, da je zahvalan predsedniku Tomi koji im je poklonio dve karte i da ima puno poverenje u naše državno rukovodstvo i Đokovića.

Tata i deda su dobili karte za tribinu gde je sedeo kompletan mesni odbor SNS iz Varvarina, pa se tata više svađao sa predsednikom MO SNS iz Varvarina nego što je gledao Đokovića.

Tata je posle meča otišao da kaže Đokoviću kako je otkrio da su karte pokupovali ovi naprednjaci iz Varvarina, ali ga nisu pustili da uđe u svlačionicu, pa je tata uzeo pehar Dejvis kupa i bacio ga kroz prozor.

2 komentara za: “AVANTURE ŽMURIĆA NA SRPSKOM DAVOSU

  1. Ivan

    HAHAHAHAHAHAHAH.Bravo…………..

    12. мар 2015. at 10:22
  2. Marija

    Super

    14. мар 2015. at 01:40

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend