14. feb 2015.

Dan zaljubljenih u porodici Žmurić

zmuciri-bob-zivkovic-001Kako sam od dede saznao da je seks sport iz sedamdesetih godina dvadesetog veka, u kome je on bio nezvanični šampion Braničevskog okruga i okoline, i čudni događaji koji su posle toga usledili

Dragi Valentino,

Moj tata je celo jutro gledao filmove sa teta Dajmond Foks. Teta Foks je neka strana glumica što stalno leži gola na krevetu. Deda kaže da će tati izrasti dlake na dlanovima i osušiti mu se kičma. Tata kaže da će čika J. Vučićeviću izrasti dlake na dlanovima i osušiti mu se kičma jer je taj čika inspirisao tatu da gleda te filmove od kojih rastu dlake na dlanovima i suši se kičma.

Sve je počelo kada je deda kupio onaj Mikijev zabavnik, seo u fotelju i raširio novine, tako da sam ja video jednu tetu sa žutom kosom ispod koje je pisalo: “Kolinda u seks-akciji”.

Ja sam pitao dedu: Šta je to seks?

Smeškajući se, deda je rekao da je to jedan sport iz sedamdesetih godina dvadesetog veka u kome je on bio nezvanični šampion Braničevskog okruga i okoline.

Mama, kad je to videla, rekla je dedi: “Aman, čoveče, imate 100 godina, a čitate porniće pred decom.” I odvela me u kujnu.

Tata je onda oteo dedi onaj Mikijev zabavnik iz ruku i počeo da se smeje.

“I vrapci znaju da ovo nije Kolinda nego Dajmond Foks”, smejao se tata.

Deda je pitao tatu otkud on to zna kad nije vrabac, a tata je rekao da je, kad su bile sankcije, radio u video-klubu i po službenoj dužnosti odgledao sve filmove sa teta Foks. Jer kad radiš u video-klubu, rekao je tata, svi te pitaju za fabulu.

Pitao sam mamu da li će se čika J. izviniti tati što mu je rekao da je mucavi ćelavi kurton, pošto moj tata uopšte nije ćelav. Mama je rekla kuma Slađani da tata nije ćelav, ali jeste kurton.

Tata je onda po internetu tražio taj film sa teta Foks, stalno govoreći da će da raskrinka čika Acine lažove, mama i ja smo sedeli u kujni, a deda je i dalje čitao novine.

Tata je onda našao taj film na internetu, pozvao telefonom redakciju onog Mikijevog zabavnika i tražio glavnog urednika. Kada se javio glavni urednik, tata je uključio spikerfon i rekao glavnom uredniku da ono na slici nije teta Kolinda, već teta Foks. Tata je rekao da ima dokaze.

I još mu je rekao da je taj čika glavni urednik glavna čika Acina lažovčina. Onda je glavni urednik rekao tati da je tata mucavi ćelavi kurton.

Onda je tata rekao glavnom uredniku da je on zubati glavati majmun, a glavni urednik je rekao tati da je tata pomahnitali Pajtićev drkadžija.

Tata je rekao glavnom uredniku da treba da ga je sramota što se tako izražava jedan novinar, jer novinari, kako je rekao tata, treba da budu avangarda ovog društva, a glavni urednik je rekao tati da se nosi u tri teta Lepe.

Tata je onda rekao glavnom uredniku da je on čika Acina podguzna muva, a glavni urednik je rekao tati da je tata histerična Miškovićeva čirlidersica. Ja sam pitao mamu: Da li svi glavni urednici psuju i deru se?

Deda je onda prepoznao glas čika J. Vučićevića i počeo da viče u spikerfon: “Draganče, majstore, cepaj žutu bandu!”

Tata je onda uzeo telefon, izašao na terasu i zafrljačio ga preko ograde.

Mama je onda spakovala kofere, uzela me za ruku i rekla tati: “Idem kod kuma Slađe. Ovako više ne može!”

Kada smo stigli, kuma Slađana je gledala televizor i ja sam tamo video čika J. Vučićevića kako se izvinjava. Ja sam mislio da se čika J. Vučićević izvinjava tati, ali se čika J. izvinjavao teta Kolindi. Jer na onoj slici nije bila teta Kolinda, nego teta Foks. Ja sam bio ponosan na mog tatu što je to prvi otkrio.

Pitao sam mamu da li će se čika J. izviniti tati što mu je rekao da je mucavi ćelavi kurton, pošto moj tata uopšte nije ćelav. Mama je rekla kuma Slađani da tata nije ćelav, ali jeste kurton.

Tata je onda rekao glavnom uredniku da je on čika Acina podguzna muva, a glavni urednik je rekao tati da je tata histerična Miškovićeva čirlidersica. Ja sam pitao mamu: Da li svi glavni urednici psuju i deru se?

Tata je sutra došao kod kuma Slađane da moli mamu za oproštaj. Tata je rekao mami da neće više bacati televizore i telefone sa terase. Mama je rekla da mu ne veruje. Onda je kuma Slađana nešto šaputala s tatom u predsoblju. Posle mi je kuma Slađana rekla da će se mama i tata pomiriti kad bude Dan zaljubljenih.

Posle, dva dana pre Dana zaljubljenih, tata je došao kod kuma Slađane da me prošeta. Ja sam hteo u park, ali me je tata odveo u neku radnju na kojoj piše  “Woman secret”. Tata je onda razgledao neke brusvaltere i roza gaće. Onda je tata pitao teta prodavačicu kol’ko koštaju taj brusvalter i roza gaće, a teta prodavačica mu je rekla da koštaju devet hiljada dinara. Onda je tata rekao da čika Aca nije normalan, jer u kojoj to državi roza gaće i brusvalter koštaju devet iljada. “I gaće su nam skinuli”, vikao je tata po radnji, a onda je došao jedan čika sa voki-tokijem i rekao tati da napusti objekat. Onda je tata pitao tog čiku: “Je l’ te to Vučić poslao da hapsiš pošten svet?” Onda je čika sa voki-tokijem rekao da je on obezbeđenje i da uopšte ne poznaje čika Acu. Tata je onda tom čiki iz obezbeđenja natakao na glavu onaj brusvalter i roza gaće, uhvatio me za ruku i izašao iz radnje dok je teta prodavačica vrištala. Rekao je da će za te pare za Dan zaljubljenih mami kupiti televizor umesto brusvalter i roze gaće.

Tata je onda otišao sam da kupi mami televizor, a mene ostavio kod kuma Slađane i rekao mi da mami ne otkrivam iznenađenje.

Ali su u autobusu broj 16 tatu uhvatile neke čike da nema kartu. Tata im je rekao da ide samo jednu stanicu, a oni su rekli da će zvati komunalnu policiju. Tata im je rekao da ga boli loličak što će oni zvati komunalnu policiju. Onda su oni stvarno zvali komunalnu policiju. Onda je tata rekao komunalnoj policiji da se nose u tri teta Lepe. Onda je komunalna policija tati zavrnula obe ruke i stavila mu lisice.

Onda je tata celo veče bio na vestima, jer je neki čika snimio telefonom kako tatu, buket gladiola i televizor iz autobusa iznose komunalni policajci i ubacuju ih u kola. Kuma Slađana i mama su bile zabrinute. Mama se malo i smeškala kad je videla da komunalni policajci sem tate, nose i taj televizor sa crvenom mašnicom. I buket gladiola.

Onda se tata, kada su ga pustili, pojavio zajedno sa televizorom i buketom gladiola u rukama na televiziji N1, koju kuma Slađa stalno gleda jer je zaljubljena u čika Jugoslava, i rekao da je ovo dikatura, da je on išao samo jednu stanicu, da je on bio mnogo ljubazan, a komunalni policajci mnogo neljubazni i pominjao je milosnu majku komunalnih policajaca. Ja sam pitao mamu da li su te milosne majke komunalnih policajaca isto tako dobre kao ona.

Mama se rasplakala, spakovala kofere i mi smo se na Dan zaljubljenih vratili kući.

Tata je zagrlio mamu i poklonio joj onaj televizor sa crvenom mašnicom i buket gladiola. Deda je rekao da Srbi ne slave Svetog Valentina, nego Srbi slave Sveti Trivun. Tata je rekao dedi da on treba da slavi Svetog Trivana, a ne Svetog Trivuna, jer je neka teta Jelana Trivan prešla da radi kod čika Ace. Deda se samo namrštio i huknuo.

Onda je tata uključio televizor i otvorio šampanjac, jer je to bio prvi televizor u našoj kući posle onog kog je krajem decembra tata bacio sa terase i razlupao novu “dačiju” komšije Karića.

Na Pinku je bio neki čika što je prebio svoju ženu. On je sedeo zajedno sa tom ženom koja je imala masnicu ispod oka i naočare za sunce. Ja sam pitao tatu zašto taj čika bije žene pa ih posle vodi na televiziju, a tata je rekao da je taj čika proizvod ovog vremena. Ja sam pitao dedu šta je to proizvod ovog vremena, a deda je rekao da tata uvek tako nešto lupi pa ostane živ, ko baba Žmurićka.

Tata je na Dan zaljubljenih izveo mamu na romantičnu večeru. Deda i ja smo sedeli kod kuće i gledali vesti. Pred kraj vesti teta spikerka je pročitala poslednju vest: “Kako saznajemo, nepoznati muškarac večeras je vređao komunalne policajce ispred restorana Kalemegdanska terasa, govorio im da su volovi, naprednjačka banda, nabildovani bilmezi i da su paravojne formacije Siniše Malog.”

Onda se sa lica mesta javio čika reporter koji je razgovarao sa komunalnim policajcima. Oni su bili potreseni i opisivali nemili događaj. Onda se odjedanput ispred kamere pojavio moj tata i počeo da viče: “Siniša, pederu!” Onda je kamerman rekao tati: “Beži, bre, budalo!” Onda je tata uzeo kameru i bacio je s Kalemegdanske terase.

2 komentara za: “Dan zaljubljenih u porodici Žmurić

  1. Svi paravazni dogadaji na dobrom mestu.Draza je odlichan.

    15. феб 2015. at 21:18
  2. kk

    paravojne formacije Malog Sinise – duhovito i istinito

    14. мар 2015. at 01:53

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend