02. sep 2014.

Vučićeva „Buba Morina“

U eri „događanja naroda“, najlojalniji od svih „poštenih Albanaca“ Slobodanu Miloševiću bio je Rahman Morina. Posle Rahmanove prerane smrti bilo je bezbroj kandidata za novog „Rahmana Morinu“, ali „pošteniji“ od njega nije se rodio! 

I u ovoj dvogodišnjoj „eri Aleksandra Vučića“ traje mrtva trka za njegovog ličnog „Rahmana Morinu“! Iako je kandidata bezbroj, a ciljna traka nije još na vidiku, mnogi od kibicera sa strane već hrabro tipuju na izvesnog, poštenog, Ištvana Kaića, „saradnika Instituta za javnu politiku“!

Bez obzira što se „pošteni Ištvan“ već nekoliko poslednjih „kilometara“ nalazi na čelu te trke poniznosti, skromno cenim da on još uvek nije dobacio čak ni do Bratislave Bube Morine: istina, i on, poput Bube, tu i tamo „rkne“ neki tekst u kom targetira „nepoštenu inteligenciju“, ali to njegovo neprestano licitiranje brojnim neprijateljima „vučićevštine“ i u lakiranom kabinetu se već ceni – prekoračenjem mere i granice dobrog ukusa!

I u udvoričkom pamfletu „Izopačeni režim rada“, objavljenom prekjuče u Danasu, „pošteni Ištvan“ nastavlja da zarađuje ređajući sijaset imena „tviteraša“ iz redova novinara i javnih ličnosti, glupara o „neslućenom izopačenju“ i „patologiji“ i poentira osudom „instantnog pražnjenja najgorih osobina (tih – prim.aut.) javnih ličnosti“!

Kapiram da „pošteni Ištvan“ dižući prašinu zapravo hoće da prikrije ogoljenu medijsku diktaturu koju (s)provode ljudi iz vođinog spektrakularnog štaba, ali mi nije jasan motiv Zorana Panovića da štampa ovo „intelektualno pražnjenje“ Vučićeve „Bube Morine“ u vidu „crnog spiska“, po uzoru na godine kad je Sloba „vršio diktaturu“, a Alek participirao u toj vlasti?!

Hoću da verujem da je razlog u tzv. letnjoj uređivačkoj šemi kad u nedostatku „pacova u pivskoj flaši“, „troglavih zmija na granici sa Bosnom“ i „šume letećih tanjira iznad Zaječara“, strane treba popuniti i bedastoćama makar ih potpisao i „saradnik Instituta za javnu politiku“! Valja, međutim, i tu imati meru! A to nije do „poštenog Ištvana Kaića“! U pamet se, Panoviću!

Autor je „saradnik Tvitera“

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend