13. okt 2019.

1 od 5 miliona, PSG i Inicijativa žena zovu na proteste za uzbunjivača ispred CZ

Udruženje "1 od 5 miliona", Inicijativa žena Srbije i Pokret slobodnih građana pozvali su građane na okupljanje svakog dana u 18 sati ispred Centralnog zatvora u znak podrške uzbunjivaču iz "Krušika" koji je uhapšen jer je ukazao na povezanost oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa trgovinom oružjem.

Pokret slobodnih građana pozvao je građane da se danas u 18 časova okupe ispred Centralnog zatvora u Beogradu zbog hapšenja uzbunjivača koji je upozorio na povezanost oca ministra policije Nebojše Stefanovića sa trgovinom oružja.

„Uzbunjivači nisu kriminalci!“, naveli su iz pokreta.

Zatvaranje uzbunjivača iz Krušika je „potez mafije prerušene u državu, a građani moraju da brane Srbiju od mafije kada to ne rade otete institucije“ i zato nam je svima mesto ispred Centralnog zatvora u Beogradu, saopštila je prethodno Inicijativa žena Srbije.

„Tamo ćemo tražiti puštanje uzbunjivača i pružati podršku jednom od nas koji je zatvoren jer je dao dokaze o mafijaškim poslovima i stranačko porodičnoj trgovini državnim oružjem“, navedeno je u saopštenju.

Ukoliko uzbunjivač do tada ne bude pušten, Inicijativa je pozvala organizatore protesta „1 od 5 miliona“ da naredno subotnje okupljanje počne ispred Centralnog zatvora.

1 od 5 miliona: Hitno puštanje uzbunjivača, okupljanje građana svakog dana

Udruženje „1 od 5 miliona“ podržava okupljanje građana radi podrške uzbunjivaču koji je ukazao na povezanost oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa prodajom oružja, saopštila je ta grupa.

Građani će se do njegovog puštanja okupljati ispred zgrade Centralnog zatvora u Beogradu svakog dana od 18 časova, a „1 od 5 miliona“ poziva, kako se navodi, sve da dođu i stanu u „odbranu jednog od naših sugrađana“.

„Ovakvo političko hapšenje je još jedan dokaz da živimo u jednoumlju i diktaturi jednog čoveka. Da bi stali na put korupciji moramo stati u zaštitu uzbunjivača koji su imali hrabrosti da progovore i ukažu na dokaze korupcije, stranačkog mobinga i terorizma. Pozivamo sve nadležne institucije da uzmu u obzir dokaze na koje je ovaj uzbunjivač ukazao i procesuiraju oca ministra Stefanovića“, dodaje se.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend