07. apr 2019.

Advokat Danilović: Bitno da je utvrđeno ubistvo i izrečene kazne

Rajko Danilović, jedan od advokata porodice novinara Slavka Ćuruvije, ocenio je povodom izricanja presude u tom slučaju da je bitno što je njom utvrđeno da je u pitanju bilo ubistvo i što su izrečene kazne.  

Na pitanje šta očekuje od pravosnažne presude nakon odluke Apelacionog suda kojom su četvorica pripadnika bivšeg Resora državne bezbednosti za ubistvo Ćuruvije osuđena na ukupno 100 godina zatvora, Danilović je za „Blic“ izrazio bojazan da će se odugovlačiti.

„I u vezi sa ovom presudom dat je rok za žalbu od 30 umesto 15 dana. To jeste sitna stvar, ali već se pokazuje tendencija da se stvar krčka i odlaže. Nije bilo nikakvih političkih i društvenih uslova da presuda bude brza i normalna, nego je razvlačena godinama… međutim, bitno da je utvrđeno da je to bilo ubistvo, ko je uradio i da su izrečene kazne“, kazao je Danilović.

Prema njegovim rečima, „logičan je zaključak“ da je naručilac ubistva bivšeg vlasnika „Dnevnog telegrafa“ mogao da bude jedino bračni par Milošević-Marković.

Danilović je dodao da zato u slučaju ubistva Ćuruvije presuda može biti kompletna i pravda zadovoljena bez imena naručilaca ubistva, jer nije napravljena optužnica po kojoj bi se optužio, „recimo Milošević“.

„On nije bio dostupan sudu, suđeno mu je u Hagu, tako da bi bilo teško to neposredno dokazivanje“, rekao je Danilović.

On je potvrdio da nije utvrđeno ko je neposredni izvršilac ubistva, jer je prihvaćen iskaz oštećene i svedoka Branke Prpe, koja nije u osuđenim Kuraku i Romiću prepoznala likove izvršilaca, pa je sud odlučio da je to neko NN lice koje je bilo deo tog poduhvata.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend