02. mar 2019.

Ana Brnabić o Jutkinom slučaju: Ako ne reaguju institucije, reagovaću ja

Premijerka je rekla da se Jeličić sada procesuira, za šta je optužen bez obzira na to što je predsednik opštine ili član neke stranke

Premijerka Ana Brnabić se oglasila povodom slučaja predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke.

Ona je dala komentar povodom informacija da je on odgovoran za isključivanje televizijskog signalakako građani tog mesta ne bi čuli ispovest Marije Lukić, o seksualnom uznemiravanju za koje ga optužuje.

Brnabićeva je rekla da će reagovati samo ako se dokaže da je to tačno i ako institucije na to ne budu reagovale.

„Reagovale su institucije, podignuta je optužnica protiv njega i taj predmet (seksulanog uznemiravanja) se procesuira“, rekla je Brnabićeva.

Istakla je da se svi borimo za vladavinu prava i da zato sve treba prepustiti institucijama.

„Ako postoje dokazi da se to (sa isključivanjem televizijskog signala) desilo i ako ne reaguju institucije, reagovaću ja“, poručila je premijerka dodajući da prvo treba videti da li za to postoje dokazi.

Premijerka je rekla da se Jeličić sada procesuira, za šta je optužen bez obzira na to što je predsednik opštine ili član neke stranke.

„Pre niste smeli da dirate članove (vladajuće) stranke. Žrtva je dobila institucionalnu zaštitu i institucije rade svoj posao. Kakav će biti rezultat i da li će on i dalje biti predsednik opštine nije na meni da kažem, moramo sačekati da se predmet završi i da onda institucije postupaju – to je vladavina prava“, zaključila je Brnabićeva.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend