11. apr 2019.

Više od mesec dana ne zna se ko je isključio struju u Brusu u vreme emisije „Život priča“

Policija u Brusu još uvek nije dostavila izveštaj povodom dodatnog zahteva Tužilaštva za prikupljanje informacija o isključenju struje u Domu kulture u vreme emisije TV Prva „Život priča“, rekao je Udruženju novinara Srbije (UNS) v.f. javnog tužioca u Brusu Milan Mihajlović.

Mihajlović kaže da je u međuvremenu, policija po nalogu Tužilaštva preduzela „više radnji radi provere određenih činjenica u vezi sa nestankom električne energije u Domu kulture, zbog čega je nestala kablovska televizija u vreme ove emisije“.

Podsetimo, 27. februara u Brusu prikazivanje emisije TV Prva, u kojoj je bila gošća Marija Lukić koja je predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića tužila za polno uznemiravanje, prekinuto je. Tada su mediji pisali da je Jeličić zahtevao da se isključi struja u Domu kulture, što je on UNS-u negirao.

„Ne znam zbog čega je nestala struja baš u to vreme. Znam da je često u nestajala struja u Domu kulture zbog jednog priključka na toj trafo stanici koja je u dvorištu, a koja nema upotrebnu dozvolu od Skupštine opštine Brus“, rekao je tada UNS-u Jeličić.

Tužilaštvo u Brusu je po prijavi građanina da je nestao signal kablovskog operatora „Siti servis“, naložilo policiji da istražuje ovaj slučaj, kako bi proverilo da li je izvršeno krivično delo sprečavanja štampanja i rasturanja štampanih stvari i emitovanja programa po članu 149 Krivičnog zakonika.

Policija je od tada obavila razgovarala sa više lica, a zatim po nalogu Tužalištva od 8. marta još uvek prikuplja dodatne informacija kako bi se razjasnile sve činjenice u vezi sa isključenjem električne energije u Domu kulture.

U Domu kulture u Brusu postoji šest ulaza, od kojih je samo jedan pod nadzorom kamere. U noći kada je nestala struja u Domu kulture, u kome je tehnika lokalnog kablovskog operatora „Siti Servis“, fizički je isključena sklopka, a oštećenja kablova nije bilo, saznao je ranije UNS.

UNS je tražio hitnu istragu i rasvetljavanje svih okolnosti prekida kablovske televizije u Brusu. UNS-u je tada u EPS-u u Brusu rečeno da „nije tačna informacija da su oni isključili struju“. „Pretpostavljamo da je neko u zgradi Doma kulture isključio struju, a to nema veze sa EPS-om“, rečeno je UNS-u.

Milutin Jeličić je 1. marta podneo ostavku na mesto predsednika Opštine pismom javnosti. Ostavka Milutina Jeličića konstatovana je nakon mesec dana, 2. aprila na sednici Skupštine opštine Brus.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend