13. sep 2019.

Policija u Brusu pola godine ne dostavlja izveštaj tužilaštvu o isključenju struje u vreme emisije „Život priča“

Policija u Brusu, šest meseci od zahteva tužilaštva za prikupljanje informacija o isključenju struje u Domu kulture u vreme emisije TV Prve „Život priča“, nije dostavila izveštaj tužilaštvu, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

UNS-u je v.f. javnog tužioca u Brusu Milan Mihajlović rekao da policijska stanica u Brusu nije dostavila izveštaj iz koga bi se na nesumljiv način moglo zaključiti na koji način je došlo do nestanka struje ili eventualno ko je to uradio.

Podsetimo, prikazivanje emisije TV Prve u Brusu, 27. februara ove godine u kojoj je gošća bila Marija Lukić, a koja je tadašnjeg predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića tužila za polno uznemiravanje, prekinuto je.

Tada su mediji pisali da je Jeličić zahtevao da se isključi struja kablovskoje televiziji u Domu kulture, što je on UNS-u negirao.

„Ne znam zbog čega je nestala struja baš u to vreme. Znam da je često nestajala struja u Domu kulture zbog jednog priključka na trafo stanici koja je u dvorištu, a koja nema upotrebnu dozvolu od Skupštine opštine Brus“, rekao je tada UNS-u Jeličić.

Tužilaštvo u Brusu je po prijavi građanina da je nestao signal kablovskog operatora „Siti servis“, naložilo policiji da istražuje ovaj slučaj, kako bi proverilo da li je izvršeno krivično delo sprečavanja štampanja i rasturanja štampanih stvari i emitovanja programa po članu 149 Krivičnog zakonika.

Inače, u Domu kulture u Brusu postoji šest ulaza, od kojih je samo jedan pod nadzorom kamere. U noći kada je nestala struja u Domu kulture, u kome je tehnika lokalnog kablovskog operatora „Siti Servis“, fizički je isključena sklopka, a oštećenja kablova nije bilo, saznao je ranije UNS.

UNS je tražio hitnu istragu i rasvetljavanje svih okolnosti prekida kablovske televizije u Brusu. UNS-u je tada u EPS-u u Brusu rečeno da „nije tačna informacija da su oni isključili struju“. „Pretpostavljamo da je neko u zgradi Doma kulture isključio struju, a to nema veze sa EPS-om“, rečeno je UNS-u.

Milutin Jeličić je u martu ove godine podneo ostavku na mesto predsednika Opštine pismom javnosti. Ostavka Milutina Jeličića konstatovana je nakon mesec dana na sednici Skupštine opštine Brus.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend