02. mar 2019.

Milutin Jeličić podneo ostavku na mesto predsednika Opštine Brus

Predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić je kako prenosi Tanjug u 18.35, u pismu javnosti podneo ostavku, nakon što je optužen da je zahtevao da se u Domu kulture isključi struja, a time i kablovski signal u vreme emisije TV Prva u kojoj ga je gošća Marija Lukić optužila za polno uznemiravanje. On se do okončanja procesa koji se vodi protiv njega, neće više obraćati javnosti, navodi se u pismu Jeličića.

Šta je Blic objavio u 16 časova?

Portal „Blic“ danas je najavio da će Milutin Jeličić podneti ostavku na mesto predsednika Opštine Brus, kao i da ga je na tu odluku naterala Srpska napredna stranka.

Jeličić se nakon te informacije nije javljao UNS-u.

Na sms poruku iz UNS-a da li ćutanje znači da ne daje ostavku, Jeličić nas je pozvao, a zatim je prekinuo vezu.

Šta je UNS-u rekao Milutin Jeličić u 16.01 časova?

Komentarišući tvrdnje medija da je zahtevao da se isključi struja u Domu kulture, Milutin Jeličić,  rekao je UNS-u da „to nije tačno“.

„Ne znam zbog čega je nestala struje baš u to vreme. Znam da je često u poslednje vreme nestajala struja u Domu kulture zbog jednog priključka na toj trafo stanici koja je u dvorištu, a koja nema upotrebnu dozvolu od Skupštine opštine Brus“, rekao je on i dodao da će svoju nevinost dokazati na sudu.

„Ne želim da na ovaj način utičem na sudske odluke kao što to čini Marija Lukić i mediji koji je prate. Tužiću sve medije, kao i lica koja vode medijski linč“, rekao je UNS-u Jeličić.

Šta je UNS-u rekao v.d. javnog tužioca u Brusu u 15 časova?

V.d. javnog tužioca u Brusu Milan Mihajlović rekao je danas UNS-u da policija po hitnom postupku istražuju i proverava slučaj od 27. februara kada je nestao kablovski signal u Brusu u vreme emisije TV Prva „Život priča“.

Milan Mihajlović rekao je UNS-u da je dobio prijavu građanina po kojoj ispituju da li je  povređen stav dva člana 149 Krivičnog zakonika“.

„Još uvek nema izveštaja iz policije, ali ona intezivno istražuje“, rekao je UNS-u Mihajlović.

Podsetimo, u članu 149 Krivičnog zakonika navodi se da za sprečavanje ili ometanje emitovanja televizijskog programa zaprećena je kazna zatvora do godinu dana.

Šta se dešavalo juče?

Podsetimo, UNS juče je tražio da se hitno ispitaju i istraže sve okolnosti prekida kablovske televizije u vreme emisije TV Prva „Život priča“.

UNS-u u EPS-u u Brusu rečeno je da „nije tačna informacija da su oni isključili struju“.

„Pretpostavljamo da je neko u zgradi Doma kulture isključio struju, a to nema veze sa EPS-om“, rečeno je UNS-u.

Novinarka TV Prva i autorka emisije „Život priča“ Tatjana Vojtehovski rekla je UNS-a da je ovaj incident „deo ponašanja lokalnog moćnika“.

„Kabadahijsko ponašanje predsednika Opštine Brus govori da može i da isključi struju kako se ne bi gledala emisija i da mu niko ništa ne može. Ovo je pritisak na slobodu medija“, rekla je UNS-u Vojtehovski.

1 komentar za: “Milutin Jeličić podneo ostavku na mesto predsednika Opštine Brus

  1. PancicevaOmorika

    Amerika je prosle god imala ‘mee too movement’, mi imamo Jutka movement; Ako je ovo sistem vrednosti koji odgovara radikalskoj vlasti (potomak ne moze odmaci od svojih korena), kako mozemo da ocekujemo da ce iko da odreaguje na ovakvo nasilje o kome svakodnevno citamo i gledamo iz raznih medija. Nadam se da ce ga (njeGA LICNO) ovi i ovakvi dripci kostati na kraju, koji, takodje se nadam, da nije tako daleko..

    14. мар 2019. at 11:00

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend