28. feb 2019.

Direktor kablovske u Brusu potvrdio da mu je traženo da isključi signal zbog emisije o Mariji Lukić

U Brusu je uoči emitovanja emisije "Život priča" na volšeban način nestao kablovski signal.

Neposredno pre 22 sata u Brusu je u sredu u čitavom gradu nestala kablovska televizija, piše Brus online, čime je onemogućeno gledanje emisije “Život priča” posvećene slučaju Marije Lukić, oštećenoj u slučaju protiv Milutina Jeličića,poznatijeg kao Jutka, predsednika opštine Brus, kome se sudi zbog optužbi za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje. Iz lokalnog kablovskog operatera tvrde da je bilo pritisaka na njih da se ugasi signal.

Direktor City Servisa Zoran Radojković za Raskrikavanje je rekao da je neko zvao njegove radnike sa molbom da sami prekinu signal, ali su oni to odbili. Ali nije mogao da kaže od koga je stigao takav zahtev.

– Šta da vam kažem. Očekujete da od mene da ja to kažem, a sve znate – rekao je Radojković i dodao da „već 15 godina nisu imali nikakvih problema“.

– To je podzemni kabl, nestanci napajanja se retko retko kada dešavaju. Desi se da dođe do prekida signala ako u u celom gradu nema struje, pa onda i kod nas. Ne pamtim da je samo Dom kulture ostao bez struje.

Dom kulture u Brusu je sinoć od 10 sati uveče bio jedini bez struje. Struja je došla tek jutros, a Radojković navodi da ne pamti da se to ikada desilo za 15 godina koliko City Servis koristi prostorije ove ustanove.

– Zamislite kako je meni bilo kad su me pozivali ljudi, bilo je i uvreda… Probali smo da saznamo u Domu kulture šta se dešava, da li je pala sklopka ili nešto slično, rekli su da ne znaju šta je ali da ne mogu pre jutra da reše problem, tako da je signal stigao oko pola šest ujutru – dodao je Radojković kaže on.

TV Prva je saopštila da je, prema njihovim nezvaničnim saznanjima, taj zahtev stigao od predsednika Opštine Milutina Jeličića Jutke, koga je Marija Lukić, nekada zaposlena u njegovom kabinetu, prijavila za seksualno zlostavljanje.

Zbog nemogućnosti da se gleda emisija o slučaju koji poslednjih godinu dana potresa Brus, desetine nezadovoljnih građana protestovalo je vozeći se ulicama opštine uz trubljenje.

Iz Elektrodistribucije Brus rekli su za VICE da nije bilo prijavljivanih kvarova niti gašenja struje, i da je kvar bio u okviru objekta Doma Kulture.

Iz Doma kulture nismo dobili komentar uz obrazloženje da je direktor jedini koji može da razgovara sa medijima, a da je on trenutno na sednici skupštine Opštine i ne može da se javi.

Marija Lukić, sekretarica iz Brusa u martu prošle godine je ustala protiv uznemiravanja svog šefa koje je konstantno trpela. Ona je navela da već godinama trpi uznemiravanje i kao dokaz iznela preko 15. 000 sms poruka koje joj je on poslao. Uprkos pretnjama i uznemiravanjima koji su usledili nakon prijavljivanja, kao i osude sredine, glas Marije iz Brusa je ohrabrio još najmanje sedam žena koje su prijavile Milutina Jeličića, predsednika opštine i funkcionera SNS, za seksualno uznemiravanje i napastvovanje.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend