14. sep 2018.

Autonomija ukinula mogućnost komentarisanja

Komentari prečesto sadrže uvrede, retko daju kvalitetan doprinos

Poštovani čitaoci,

Uredništvo Autonomije odlučilo je da ukine mogućnost komentarisanja tekstova na portalu. Odluku smo doneli nakon dugog razmišljanja i praćenja sadržaja i kvaliteta ostavljenih komentara. Zaključili smo, nažalost, da komentari prečesto sadrže uvredljive kvalifikacije, a izuzetno retko doprinose sadržaju samih članaka i otvaranju plodonosne rasprave, što bi trebalo da bude i njihova osnovna svrha.

Naravno, to ne znači da želimo da se vratimo na stari, jednosmerni pristup medijima i da potcenjujemo naše drage čitaoce. Uredništvo Autonomije će pažljivo pratiti rasprave koje se o našim tekstovima odvijaju na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter. Takođe, svakodnevno nam se možete obraćati i putem imejl adrese ndnvns@gmail.com, a mi obećavamo da ćemo, kao i do sada, s pažnjom osluškivati važne konstruktivne primedbe i kritike na rad našeg zajedničkog portala.

Odluku o ukidanju komentarisanja tekstova na portalu doneli smo, između ostalog, i prateći praksu medija u razvijenijim zemljama, gde ozbiljni mediji takođe neretko pribegavaju istoj stvari, kada se ispostavi da se komentarisanje pretvori u poligon za ispoljavanje mržnje i najnižih strasti.

Nadamo se da ćete imati razumevanja za ovakvu odluku. Komentatorima koji su do sada bili konstruktivni se zahvaljujemo i pozivamo ih na dalju saradnju. Onima koji su širili mržnju, vređali autore tekstova, kao i druge komentatore želimo svako dobro i poručujemo im da pronađu drugi poligon za ispoljavanje vlastitih frustracija.

Autonomija jeste sloboda, ali sloboda ne podrazumeva slobodu od odgovornosti!

Vaša Autonomija

3 komentara za: “Autonomija ukinula mogućnost komentarisanja

 1. Nevolem

  Ne slažem se sa ukidanjem komentara. Imate moderatore, skidajte komentare sa neprimerenim rečima. Ali da nam uskraćujete da se gotivimo ili mrzimo? Pa to i jeste pokretačka snaga napretka (ili propasti). Trenutno ih mrzimo. To valjda znači propast. Al šta je tu je. Jedina istina je, apropo ukidanja komentarisanja, finoća naspram njihove mržnje (jer oni nas mrze isto kao i mi njih) nije nikad pomakla stvari sa mrtve tačke. A vi (autonomija) očigledno hoćete da budete fini.

  16. сеп 2018. at 20:28
 2. Srđan

  Trebalo je samo da banuju tih nekoliko idiota koji su se tamo u protekle tri godine međusobno prepucavali na vulgaran način (najčešće u sitne sate) i ukinuti (makar privremeno) privilegiju nemoderirane objave (kao na forumima) i problem sa prostaklukom bi začas bio rešen.

  19. сеп 2018. at 14:02
  • Tamara

   Nisu uvrede i pretnje na njihov račun pravi razlog ukidanja komentarisanja, već su na taj način želeli da izađu u susret LSV-u, jer je Autonomija od samog početka služila LSV-u kao poligon za glumatanje „opozicije“ iz komoditeta koalicije sa SNS-om u Novom Sadu, vređajući na taj način inteligenciju Vojvođanki i Vojvođana. Jednostavno, nisu imali dovoljno botovskih resursa da nadjačaju negodovanja i kritike na sopstveni račun zbog toga, pa su posegli za tim poslednjim sredstvom.

   Tužno i žalosno. 🙁

   22. сеп 2018. at 12:51

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend