20. mar 2019.

„Blic“ o detaljima optužnice: Četiri dokaza

Optužnica protiv Dragoljuba Simonovića, čelnika opštine Grocka, sadrži 4 dokaza o njegovoj umešanosti u paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, piše "Blic".

Kako list navodi u današnjem izdanju, poslednji u nizu dokaza izveden je nakon saslušanja svedoka, policajca Vladimira Mihajlovića, čoveka od poverenja Simonovića.

Njih dvojica su, prema navodima Blica, porodični prijatelji, a Mihajlovićeva žena je kuma Simonovićevoj ćerki. Prema tvrdnjama policajca, Simonović mu je na jednoj zabavi tražio da spali automobil Jovanovića.

Tačnije, tražio mu je da nađe nekoga kome veruje da „opomene“ Jovanovića tako što će mu zapaliti automobil, a Mihajlović je onda angažovao Igora Novakovića za koga je čuo da se bavi zelenašenjem.

Tužilaštvo, inače, traži osam godina zatvora za Simonovića kvalifikujući njegov zločin kao teško dela protiv opšte sigurnosti podstrekivanjem, a u prilog tome je izneto niz činjenica, navodi Blic.

Dan pošto je tužilaštvo podnelo optužni predlog Drugom osnovnom sudu, Simonović je, kako Blic nezvanično saznaje, ostavio na pisarnici opštine Grocka svoju ostavku na mesto predsednika.

O ostavci bi trebalo da raspravlja skupština opštine, a Simonović je pre nekoliko dana podneo ostavku i na sve stranačke funkcije u SNS.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend