28. jun 2022.

Danas ne laže, a Vesić?

Bivši zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić već dva dana se svojski zabavlja, ismevajući Danas, što na Tviteru, što gostujući po režimskim medijima, zbog tekstova o tome šta će raditi nakon odlaska iz gradske vlade.

I ne samo što se podsmeva, kako on tvrdi „uglednom tabloidu“, već tvrdi i da pišemo o njegovim postavljenjima, a da ga nismo ni jednom pozvali, ni upitali za komentar. Naravno, Vesić ne govori istinu.

Kaže Vesić da postavljenje na mesto ministra kulture nije jedina neistina koju je Danas plasirao. „Ako ugledni i dobro obavešteni tabloid Danas tako piše, tada ja nemam tu šta da dodam. Jednom ću objaviti spisak funkcija na koje me je ovaj ugledni tabloid selio poslednjih pet godina. Svega tu ima. Jedino nisu objavljivali da ću biti papa ili da me je Jirgen Klop pozvao da igram u Liverpulu. Mada, ko zna. Ljudska mašta radi svašta – napisao je Goran Vesić na svom Tviter nalogu uz emotikone koji plaču od smeha. Zarez na tu svoju šaradu stavio je gostujući kod Milomira Marića, tvrdeći da bi sve bilo drugačije da ga je Danas makar jednom pozvao za izjavu.

Vesić naravno ponovo ne govori istinu. Samo je potpisnik ovih redova sredinom juna više puta zvao bivšeg gradonačelnika, pisao mu poruke, koje su završavane rečima – molim vas odgovorite, kako se ne bismo bavili spekulacijama, već istinama.

Izgleda da su Vesiću draže spekulacije, jer time održava sveprisustvo u medijima. Osim toga odbijajući da odgovori na pitanja Danasa, koja je inače pročitao, on slobodno može da kaže da se pridržava naredbe predsednika države kojom je naprednjacima zabranjeno da daju izjave nezavisnim medijima, poput Danasa. Uostalom, da takva naredba postoji potvrdila je nedavno i premijerka Srbije Ana Brnabić, kada se obrušila na svoju potpredsednicu Zoranu Mihajlović, što je dala mini intervju novini Nova.

Nemalo puta smo uostalom od naprednjaka iz vlasti slušali opravdanja da bi oni rado dali izjave za Danas, ali da je naredba sa vrha takva. Bilo je i onih, poput Aleksandra Martinovića koji su, striktno se držeći naredbe, odbijali da odgovore Danasovim novinarima i na konferenciji za novinare.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend