08. nov 2017.

Đukanović: Novinari KRIK-a nepismeni i zlonamerni

Narodni poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović nazvao je novinare KRIK-a nepismenim, pokvarenim i zlonamernim zbog priče o kladionici „Meridian“ nastale u okviru „Rajskih papira“.

Đukanović je svom vlogu (video blogu) objavljenom na jutjub-u zaključio da je firma koja drži kladionice „Meridian“, a u kojoj je on radio, pomenuta u KRIK-ovom istraživanju da bi se „nekako uvezala sa njim ne bi li se obrukala sadašnja vlast“.

„Valjda je bila poenta svrstati tu firmu gde sam ja radio u gomilu onih nekih drugih firmi i povezati mene kao Vladimira Đukanovića, poslanika SNS-a, sa tom firmom – pa eto, oni su ofšor, pa on je omogućavao ofšor i takve slične gluposti i onda vidite koliko se tu radi o nepismenom svetu ili onako krajnje zlonamernom svetu“, rekao je on.

KRIK je, podsetimo, juče objavio otkrića o najpoznatijim srpskim državljanima čiji se poslovi pojavljuju u procurilim „Rajskim papirima.“ Dokumenta pokazuju da je „Meridian“, jedna od najvećih domaćih kladionica, pokrenula posao internet klađenja na Malti 2007. godine. KRIK je u tekstu naveo i da mnoge svetske kockarske kompanije imaju centralu u ovoj državi zbog poreskih olakšica koje ova zemlja nudi.

Đukanović je u videu naširoko govorio o onlajn klađenju i rekao da „Malta ne spada uopšte u red zemalja koja vam daje nekakve poreske olakšice u tome, naprotiv, veoma je rigidna po tom pitanju“. Njegova tvrdnja se ne poklapa sa onim što piše na zvaničnom sajtu malteške Uprave za igre na sreću.

„Nerezidenti koji odluče da se presele na Maltu imaju pravo da koriste veoma atraktivne mogućnosti poreskog planiranja“, piše na sajtu.

Narodni poslanik SNS-a kazao je da je ono što je KRIK objavio „tendenciozno, bezobrazno, besmisleno i zlonamerno pisanije.“

„Isključivo tendenciozno pišete, jer vam je neko dao zadatak da ovakve stvari radite. Znači ja sam vam sada pokazao koliko ste nepismeni, crno na belo vam dokazao, koliko ste čak i zlonamerni. Ovde ste pokazali svu moguću nepismenost, pokvarenost, zlonamernost“, rekao je Đukanović.

On se na kraju obratio uredniku KRIK-a Stevanu Dojčinoviću i novinarki Dragani Pećo.

„Pročitajte nešto o toj tematici, nemojte lupati gluposti, nemojte da dovodite sebe u situaciju da iznosite nešto što veze blage nema sa životom.“

2 komentara za: “Đukanović: Novinari KRIK-a nepismeni i zlonamerni

 1. Strani Placenik

  Idi begaj Prijatelju. Kome treba verovati?
  Nekome koji ima papire o tome, ili nekom na rec.
  Pogotovu sto je taj isao u Lutriju u pola noci da kreci!

  08. нов 2017. at 20:11
 2. ZAKS

  Kako je povezao ove dve stvari (rad u kladionici i Rajske papire) ovaj, nazovi pravnik, više je pitanje za psihijatra, a ne za one koji su mu dali diplomu

  08. нов 2017. at 21:16

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend