06. mar 2019.

Dragoljub Simonović izlazi iz pritvora. Milan Jovanović: Ponovo postajem meta

Drugi osnovni sud smatra da su prestali svi razlozi za zadržavanje Simonovića u pritvoru. Milan Jovanović: Šta mogu da očekujem, da mi ponovo spale kuću?

Milan Jovanović u svojoj spaljenoj kući (foto: Cenzolovka/Perica Gunjić)

Predsednik Opštine Grocka i visoki funkcioner Srpske napredne stranke Dragoljub Simonović, osumnjičen da je nalogodavac spaljivanja kuće novinara Milana Jovanovića iz Vrčina, izlazi iz pritvora pošto je Drugi osnovni sud u Beogradu odbio predlog Drugog osnovnog tužilaštva da mu se pritvor produži, rekla je za Cenzolovku Jovanovićeva advokatica Ana Matić Alimpijević. 

Prema njenim rečima, Drugi osnovni sud smatra da su prestali svi razlozi za zadržavanje Simonovića u pritvoru, odnosno da nema opasnosti da osumnjičeni Simonović može da ponovi ili dovrši delo za koje se tereti, te je odbio da mu produži pritvor.

Ona je objasnila da je Simonoviću pritvor određen kako ne bi uticao na svedoke i zbog mogućnosti da ponovi delo. S obzirom na to da su danas saslušani svi svedoci, tehnička je stvar kada će Simonović biti pušten, kaže Matić Alimpijević. 

Sudija Dejan Garić iz Drugog osnovnog suda kaže da do završetka radnog vremena (15.30) nisu dobili nikakav podnesak od Drugog osnovnog tužilaštva, te da Simonović neće biti pušten danas. 

„Ne osećam se bezbedno uopšte, ponovo postajem meta. Sud će biti saučesnik Dragoljuba Simonovića ako mi se opet nešto desi. On svaki dan mora da prođe pored moje kuće, pošto stanuje u blizini. Šta mogu da očekujem? Da mi opet spale kuću? Kuća je sada puna majstora, ali se pitam da li da je uopšte renoviram“, rekao je za Cenzolovku Milan Jovanović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend