29. jan 2019.

Policajac mi je ponudio da se „rešim” novinara

Dragoljub Simonović, predsednik Opštine Grocka, osumnjičen da je naložio paljenje kuće novinara na saslušanju kod tužioca svaljivao je krivicu na policajca v. M. tvrdeći da je to njegova ideja da bi mu žena napredovala u službi, saznaje “Blic”.

Prema informacijama do kojih smo došli, na višečasovnom saslušanju u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, Simonović je negirao da ima veze sa paljenjem kuće novinara Žig infa Milana Jovanovića. Kako kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem, Simonović je u svojoj odbrani rekao da mu je policijski službenik V . M. sam ponudio da “reši problem” koji je Simonović imao sa novinarom.

– Simonović je tvrdio da se policijski službenik sam ponudio da mu pomogne da reši problem sa Jovanovićem da on više ne piše tekstove o njemu. Zauzvrat, policajac je od Simonovića tražio da mu žena napreduje u službi kaže izvor “Blica”. Navodno, Simonović nije znao na koji način će “problem” biti rešen.

– U svojoj odbrani Simonović je rekao da je mislio da će policijski autoritet uticati na Jovanovića da ne bi pisao tekstove. Tvrdio je da je mislio da će razgovorom to rešiti, a ne paljenjem – objašnjava naš sagovornik.

Tokom saslušanja, Simonović je pominjao odnos sa novinarom Jovanovićem.

– Žalio se da je novinar o njemu pisao gotovo svakodnevno i da je to postalo opsesivno, navodno toliko da je pisano i o njegovoj porodici… – kaže naš sagovornik.

Podsećanja radi, Dragoljuba Simonovića, predsednika opštine Grocka, odao je policijski službenik V . M., koji je bio posrednik između Simonovića i piromana. Nakon hapšenja vandala Aleksandra Marinkovića i Bojane Cvetković Šiljacki (koja ga je vozila do mesta gde je novinar Milan Jovanović živeo), polako je počelo da se odmotava klupko zavere koju je grupa osmislila. Nakon priznanja Marinkovića da ga je unajmio Igor Novaković, kome je bio dužan novac, svaki novi trag postepeno je vodio do nalogodavca. Kako saznajemo, Igor Novaković nedavno je promenio svoju odbranu i umesto negiranja krivičnog dela najpre priznao da je Marinkovića uputio do kuće novinara. On je, prema informacijama do kojih smo došli, tužilaštvu i policiji ukazao na policijskog službenika koji mu je u tome pomogao, dajući mu adresu Jovanovića.

– Hapšenjem i saslušanjem policajca došlo se do Simonovića. Upravo on je ukazao na Simon o v i ć a kao nalogodavca napada. Na v odno , Simonović je njega zadužio da bude posrednik u komunikaciji sa Novakovićem. Za čitavu akciju Simonović je obećavao da će platiti 1.500 evra, ali to nije učinio. Policajac je na kraju iz svog džepa platio Novakoviću – priča izvor “Blica” upoznat sa istragom.

Kako se sumnja, Simonović je imao dobro osmišljen plan kako bi ostao zaštićen kada krene istraga.

U pritvoru

Dragoljubu Simonoviću određen je u nedelju po predlogu tužilaštva pritvor do 30 dana. Pritvor mu je određen po dve tačke: da ne bi došlo do dokazne opstrukcije, ali i da ne bi ponovio krivično delo.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend