22. feb 2019.

Osumnjičeni za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića pušteni iz pritvora

Aleksandar Marinković i Igor Novaković, osumnjičeni za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića iz Vrčina, pušteni su da se brane sa slobode. U pisanom odgovoru portalu Cenzolovka, Drugo osnovno javno tužilaštvo navodi da su „prestali razlozi zbog kojih im je pritvor određen“.

Milan Jovanović u spaljenoj kući (Foto: Perica Gunjić, Cenzolovka)

Marinković je optužen za paljenje kuće porodice Jovanović 12. decembra, tako što je te noći, oko tri sata, u garažu ubacio dva „Molotovljeva koktela“, posle čega se požar proširio na celu kuću, dok je Milana, koji je narušenog zdravlja i pod velikim dozama lekova, spasla njegova supruga, koja je čula buku i iznela ga iz kuće.

Prema saznanjima iz istrage, Marinković je ovaj zločin izvršio zajedno sa pevačicom Bojanom Cvetković Šijacki, koja je u međuvremenu osuđena na samo šest meseci kućnog pritvora, uz obavezu nošenja „nanogice“, kao i na novčanu kaznu od 50.000 dinara, pošto je sklopila sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivičnog dela.

Igor Novaković je osumnjičen da je naručio paljenje kuće i za to Marinkoviću dao novac.

Od četvorice osumnjičenih za ovaj zločin, u pritvoru je ostao samo Dragoljub Simonović, predsednik Opštine Grocka, koji je osumnjičen kao naručilac paljenja. Danas je tužilaštvo zatražilo da mu se produži tridesetodnevni pritvor, koji mu je određen posle hapšenja 25. januara. 

Tužilaštvo u odgovoru Cenzolovci navodi da još uvek nisu ispitani svi svedoci niti da je okončan dokazni postupak.

Milan Jovanović je o Simonoviću i zloupotrebi javnih sredstava u Opštini Grocka napisao seriju tekstova, koje je objavio na portalu Žig info iz Grocke, posle čega mu je u kući isključena voda, kao i kanalizacija, da bi pritisci kulminirali paljenjem porodične kuće.

1 komentar za: “Osumnjičeni za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića pušteni iz pritvora

  1. Srbin

    Realno bi bilo da odmah coveku kupe novu kucu, pa onda neka se razvlace po sudu za pocinjeno krivicno delo, pokusaj ubistva.

    22. феб 2019. at 17:06

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend