17. nov 2022.

Dukić: Niko me iz tužilaštva nije zvao povodom pogrebnih venaca koji su ostavljeni na ulazu u moje imanje

Novinar u penziji i saradnik portala Pančevo Si Ti Slobodan Dukić rekao je za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) da ga iz Višeg tužilaštva u Smederevu nisu zvali kako bi dao izjavu iako su prošla gotovo dva meseca od kada je neko ostavio pogrebne vence na ulazu u njegovo imanje.

(foto: Pančevo Si ti)

Kako kaže Dukić, dežurna policijska ekipa koja još uvek obilazi Šumarak, mesto u kojem živi, javila mu se telefonom pre pet dana kako bi utvrdila da li je sve u redu.

„Razgovarao sam sa portparolom Policijske uprave u Pančevu jer sam želeo da mi kažu da li imaju neka saznanja u vezi sa time kada će me zvati iz tužilaštva. Međutim, rekli su da nemaju novih informacija i da će tužilaštvo blagovremeno obavestiti njih ili mene. Očekujem da me pozovu“, dodao je ovaj novinar.

Na ulaznoj kapiji Dukićevog domaćinstva u Šumarku kod Kovina nepoznate osobe ostavile su dva pogrebna venca. Ovaj događaj Dukić dovodi u vezu sa tekstom o lažnim diplomama koji je pisao neposredno pre nego što je zatekao pogrebne vence na ulaznoj kapiji.

Kako ističe, o lažnim diplomama i drugim temama od javnog interesa nastavio je da piše i nakon pretnje.

„U odeljku Kovin Si Ti možete videti moje tekstove i zaključiti da se svakodnevno javljam. Sada pišem o aferi u najvećem javnom komunalnom preduzeću u Kovinu“, rekao je Dukić.


A. N.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend