30. jan 2018.

Hakovan sajt emisije Slobodno srpski

Sajt emisije "Slobodno srpski", u produkciji New Press iz Čaglavice, oboren je uoči i nakon što je na njemu emitovan intervju sa predsednikom Građanske inicijative "Za naš Zvečan" Dragišom Milovićem. Autor i voditelj emisije "Slobodno srpski" Budimir Ničić kaže za RTV Kim da je to drugi hakerski napad u kratkom roku.

“Sajt je prvi put hakovan u nedelju ujutro, nakon što sam na društvenim mrežama objavio najavu za novu emisiju u kojoj je gost bio Dragiša Milović, koji je govorio o situaciji na Severu Kosova nakon ubistva Olivera Ivanovića. Tada je pisalo ‘eror 403 i 404’. Naš administrator je nakon toga vrato sajt ponovo u funkciju, ali je večeras oko 18 sati ponovo oboren i ovaj put sa porukom i potpisom hakera Triger-X iz Anonimusa,“ kaže Ničić RTV Kim-u.

Sajt emisije Slobodno srpski www.slobodnosrpski.com ponovo je u međuvremenu stavljen u funkciju.

Podsetimo, slična situacija se dogodila i Kosovo Sever portalu kada je jesenas na sajt izvršen jak DDOS napad nakon što je takođe, a u toku predizborne kampanje za kosovske lokalne izbore, objavljen intervju upravo sa Dragišom Milovićem, koji je tada bio kandidat za gradonačelnika.

Emisija Slobodno srpski realizuje se u produkciji Medija centra od 10. oktobra 2010. godine i do danas je emitovano 309 emisija.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend