05. jan 2020.

Jedan od pet miliona: Novogodišnje želje za RTS (VIDEO)

Protest „Jedan od pet miliona“ završen je ispred zgrade RTS u subotu u 20 časova, u vreme kada se završava drugi dnevnik. Ispred RTS u Aberdarevoj ulici za vreme trajanja dnevnika emitovana je buka sa razglasa da bi, kako su organizatori protesta rekli, pokazali „kako se osećaju gledaoci dok slušaju dnevnik RTS“.

„Hajde svi da se prisetimo kako je izgledalo pre godinu dana. Da li je iko očekivao da će se pojaviti Aleksandar Obradović da će se pojaviti Krušik, da će Sinišu Malog proglasiti za plagijatora. Dokazali smo da mi svi zajedno i mi koji se  svakodnevno trudimo da organizujemo ove proteste da su protesti jedino mesto koje donose ove promene“, poručio je na početku, Srđan Marković, organizator protesta.

Pokazalo se da samo protesti mogu da dovedu do promena u Srbiji zbog čega će se okupljanje građana nastaviti sve dok se ne promene sistem, poručeno je večeras.

Okupljeni su posle govora pošli u šetnju ka zgradi radio televizije Srbije da im požele, kako je Marković naveo kakvi treba da budu i šta je njihov posao u Novoj godini i šta građani okupljeni očekuju od njih.

„Izgleda kao da se RTS otvara, ali to izgleda kao jedna manipulacija. Videli smo kako su izveštavali sa protesta, minimalno“, rekao je Marković u Takovskoj i dodao da RTS organizatorima protesta još nije dao priliku.

Učesnici protesta na vratima RTS ostavili su novogodišnje želje – pet minuta za pet miliona, a direktoru Draganu Bujoševiću poručili da „Nije srpski ćutati“. Marković je sa kamiona poručio da su saznali da se sa demonstrantima u Crnoj Gori obračunavaju isto kao sa onima u Beogradu.

Na ulazu iz Takovske ulice ispisane su „novogodišnje želje“ :“Nije srpski ćutati, „Naše pravo da zanamo sve“ i „Pet minuta za pet miliona“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend