04. jan 2020.

Vujošević: Izbacili su sve o Vučiću

Proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević ogradio se od intervjua koji je dao za portal Mondo jer je, prema njegovim rečima, razgovor cenzurisan i izbačeni su delovi u kojima on kritički govori o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj ulozi „u rušenju JSD Partizan“.

(skrinšot mondo.rs)

Vujošević se obratio listu Danas „jer želi da javnost Srbije bude obaveštena o tome“.

– Objavljena verzija intervjua je cenzurisana i želim da obavestim čitaoce u Srbiji da se odričem tako objavljenog intervjua. Sve što sam govorio o ulozi Aleksandra Vučića o rušenju klubova JSD Partizan nije objavljeno. Isto tako, nije objavljena ni moja zamerka treneru KK Partizan Andrei Trinkijeriju što je nekritički i udvorički predsednika Vučića nazvao velikim sportašem – naveo je Vujošević.

Dugogodišnji trener Košarkaškog kluba Partizan, a sada rumunskog Kluža, istakao je za Danas da su novinar i kamerman Monda „prešli dug put i došli u Kluž“, te da je on mislio „da znaju kod koga dolaze“.

– Ponašali su se prijateljski i razgovor je bio prijatan ali to nije bila privatna poseta i privatna priča već razgovor za javnost. Molim čitaoce da imaju na umu da ovako cenzurisan razgovor nisam autorizovao i da je ovako deformisan objavljen bez moje volje – naglasio je Vujošević.

On je za naš list ispričao šta je sve rekao u intervjuu, a što čitaoci Monda nisu mogli da vide.

– Kada sam pomenuo Trikijerija, kritikovao sam njegovu izjavu da je Vučić veliki sportaš. Kakav je on sportaš? NJegovo najveće sportsko dostignuće je kada je lupio bananu desetogodišnjem detetu. On jeste ljubitelj sporta, ali isključivo Crvene zvezde. On favorizuje Zvezdu, posebno finansijski, a to pokazuju i rezultati – napominje naš sagovornik.

On podseća da je 2012. „kada su naprednjaci došli na vlast“ Partizan bio državni šampion u gotovo svim sportovima, „dok je prošle sezone iz Sportskog društva Partizan jedino kuglaški klub bio prvi“.

– Vučić je čovek sa koncentrisanom moći, koji ne samo da favorizuje Zvezdu već nije uspeo da uspostavi sistem finansiranja vrhunskog sporta. Ko će i koliko novca dobiti zavisi od političkog uticaja, Vučićevog trenutnog raspoloženja ili ćefa – naglašava Vujošević.

Prema njegovim rečima, vrhunski sport u Srbiji se delom finansira i novcem iz sumnjivih tokova.

– Jedan od razloga zbog kojeg nisam više trener u Srbiji je zato što mi je predočeno da ako ovde budem bio trener, Partizan neće dobiti sponzorstva. Što se tiče politike, bio sam jedan od prvih „uzbunjivača“ govoreći o svim pošastima ove vlasti. Sada sam to ostavio drugima. U intervjuu koji je cenzurisan pričao sam samo o pogubnom uticaju politike na sport. A to je, podvlačim, nedostatak sistema finansiranja vrhunskog sporta, prema rezultatima, uspesima i potrebama – ističe Duško Vujošević.

Ovaj je došao da vas uništi

Slavni trener kaže da mu je još 2012. , dok je bio predsednik JSD Partizan, tadašnji predsednik FK Partizan Dragan Đurić preneo izjavu tada aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je „ovaj (Vučić) došao da vas uništi“. „To se, nažalost, pokazalo kao tačno“, kaže Vujošević.

Mondo bez komentara

Na pitanje Danasa da prokomentariše navode Duška Vujoševića o cenzuri, novinar Monda Pavle Knežević koji je radio intervju, odgovorio je da „nema komentar“. Inače, Mondo je osnovao Telekom Srbija, ali trenutna vlasnička struktura ovog internet portala je nejasna, iako poznavaoci prilika tvrde da ovo državno preduzeće i dalje stoji iza njega.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend