31. mar 2021.

Jovanović: Sumnjamo da država stoji iza obijanja stana novinarke Dragane Pećo (VIDEO)

Novinarka KRIK-a Bojana Jovanović izjavila je u emisiji Studio N1 Live, povodom predsednikovog pominjanja slučaja obijanja stana njene koleginice Dragane Pećo, da ona i njene kolege "sumnjaju da iza toga stoji država".

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je siguran da su pojedinci iz bezbednosnih službi znali ko je upao u stan novinarke KRIK-a Dragane Pećo, ali da ta informacija nikada nije zvanično saopštena i slučaj nije rešen. Pre četiri godine, u leto 2017. godine je obijen i ispreturan stan Dragane Pećo, a iz njega ništa nije odneto.

„Ovo je prvi puta za četiri godine od kada se desio upad u stan naše koleginice da imamo informaciju o samom slučaju. Do sada zvanično ni nezvanično,  redakcija i naša koleginica nisu dobili nikakve informacije kako napreduje istraga. Ovo vidimo kao stvar koju trebamo da istražujemo dalje, s obzirom da je rekao da je neko iz bezbednosnih službi znao, ali nije precizirao o kojoj službi se radi. Pokušaćemo i insistiraćemo da dobijemo nekakve zvanične informacije“, navela je Jovanović.

Ona je dodala da je veoma interesantan  način na koji je predsednik to rekao.

„S obzirom da je pomenuo bezbednosne službe, to  potvrđuje ono što mi u KRIK-u od početka sumnjamo i u šta smo uvereni, a to je da obijanje stana naše koleginice nije nikakva pokušaj pljačke, već da iza toga stoji država“, kazala je naša sagovornica.

Prema njenim rečima, pominjanje nakon četiri godina ovog slučaja je iznenadio nju i ostale u KRIK-u.

„Ne znamo šta se dešava, ali ćemo pokušati da dođemo do zvaničnih informacija, da vidimo da li postoji način i mogućnost da se stavi tačka na ovaj slučaj, kao i da posle četiri godine saznamo šta se desilo“, rekla je Jovanović.

Najavila je da će se obratiti svima koji su nadležni za ovo krivično delo, kao i da to nije usamljeni slučaj obijanja stanova novinara ove redakcije.

„Svaki peti član naše redakcije je imao ovo neprijatno iskustvo“, napomenula je ona i dodala da nijedan slučaj nije rešen, niti postoje informacije dokle su stigle istrage.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend