27. jun 2024.

„Pravdu ćemo tražiti u Strazburu“: Bojana Jovanović (KRIK) povodom tužbi Predraga Koluvije

Zamenica urednika KRIK-a Bojana Jovanović, povodom najave Predraga Koluvije da će tužiti njihovu redakciju, za Danas navodi da oni smatraju da su ovo SLAPP tužbe kojima je isključivi cilj pritisak na njihovu redakciju kako bi odustali od izveštavanja o slučaju „Jovanjica“ koji je od nesumnjivog javnog značaja.

„Važno je da istaknem da smo mi pre objavljivanja današnje priče Predragu Koluviji poslali konkretna i detaljna pitanja u vezi sa onim što smo otkrili, ali on na njih nije odgovorio“, ukazuje Jovanović.

Umesto odgovora, Koluvija je objavio video u kome je, kako ona kaže, zapretio tužbom i izneo neistine o njihovoj redakciji. Dodaje da najava tužbe nije iznenađenje jer ih je on već dva puta tužio, a u jednom postupku čak i pravosnažno dobio na sudu.

„S obzirom na podršku koju Koluvija ima u vlasti i s obzirom da je pravosuđe pod velikim političkim uticajem, velika je šansa da ćemo sve postupke izgubiti, ali ćemo sigurno pravdu tražiti u Strazburu. Kakav god da bude ishod njegovih, ali i ostalih postupaka pokrenutih po tužbama protiv nas, ne planiramo da odustanemo niti da prestanemo da informišemo građane o temama od javnog interesa“, ističe Jovanović.

Iako su već osuđeni po Koluvijinoj tužbi, Jovanović navodi da ih to nije zaustavilo i priča koju su jutros objavili, a u kojoj su otkrili da je tužilaštvo još 2012. godine sumnjalo da je Koluvija bio na čelu grupe koja je uzgajala marihuanu u laboratoriji na Karaburmi, to i dokazuje.

Predrag Koluvija je na svom nalogu na društvenoj mreži X najavio pokretanje novih tužbi protiv KRIK-a, zbog „iznošenja brutalnih laži“.

„Poštovana redakcijo KRIK, provalio sam vaš poslovni model, vi lažete, ja tužim, dobijem tužbu, vi kukate na internetu, tražite pomoć, dobijete pomoć, platite mi deo toga, ostatak ostaje vama. Bravo! Niste mogli bolje da smislite. Čestitam vam na poslovnoj ideji i ovaj put ću da vam uslišim molbu i dobićete novu tužbu za nove laži koje ste izneli“, rekao je Koluvija.

Početkom meseca Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je KRIK osuđen za kršenje pretpostavke nevinosti Predraga Koluvije, kome se sudi po optužbi da je organizator kriminalne grupe koja je proizvela više od tonu i po marihuane. Ovaj ishod su mnoge medijske organizacije osudile kao SLAPP tužbu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend