22. mar 2019.

Maskirani muškarci izveli 45-sekundni prepad na „Blic“

Dvojica maskiranih muškaraca izvršili su danas u 11.55 sati bukvalno 45-sekundni prepad na prostorije kompanije Ringier Axel Springer Srbija u Beogradu, u kojima se nalazi redakcija "Blica".

Dvojica prepadača su iskočili iz malog crvenog kombija parkiranog na trotoaru ispred zgrade „Blica“, zalepili dve selotejp trake na ulaz u zgradu, a zatim su pozirali fotografu i video snimatelju koji su takođe iskočili iz malog crvenog kombija. Celim prepadom rukovodila je neidentifikovana žena koja je takođe iskočila iz malog crvenog kombija.

Posle tog 45-sekundnog prepada, neidentifikovana petorka se brzo vratila u mali crveni kombi, u kojem ih je čekala i šesta osoba – vozač, i udaljila se u nepoznatom pravcu. U brzini, nikome od prisutnih zaposlenih u kompaniji „Ringier Axel Springer“ nisu objasnili ko su, šta rade i zbog čega rade to što rade.

Za svih 45 sekundi, prisutni zaposleni u kompaniji Ringier Axel Springer Srbija, kao ni obezbeđenje, ni na koji način nisu sprečavali tada još neindetifikovane prepadače u njihovom kratkom činu. Kasnije tokom dana odgovornost za ovaj prepad i dovoženje malog crvenog kombija preuzeo je pokret Dosta je bilo.

Kompanija Ringier Axel Springer Srbija smatra da se u ovom slučaju radi o očiglednom pokušaju pritiska na nezavisnu, nepristrasnu i odgovornu uređivačku politiku „Blica“. Rukovodstvo kompanije Ringier Axel Springer Srbija je, u skladu sa kompanijskim propisima, o incidentu obavestila policiju, ali ne planira da preuzima korake protiv odgovornih.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend