31. okt 2022.

Matić: Poslednji trenuci da upotrebimo sve snage kako bi se razrešilo ubistvo Milana Pantića

"Verujem da ako se uspostavi sinergija političke volje, snažnog učešća Tužilaštva za organizovani kriminal, policije, i svih do sada angažovanih na ovom slučaju sa novinarskom zajednicom, da je moguće dovesti do sudskog epiloga i pravedne kazne", kaže Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara povodom preuzimanja istrage ubistva novinara Milana Pantića od strane Tužilaštva za organizovani kriminal

Reagovanje Verana Matića prenosimo u celini:

„Kao predsednik Komisije za istraživanje ubitava novinara, nisam dobio informaciju o statusu istrage ubistva Milana Pantića. Kada sam pre nekoliko dana kontaktirao nadležnog tužioca u Jagodini, dobio sam usmenu informaciju da je predmet u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Koliko mi je poznato, još uvek tužilaštvo nije pozvalo istražitelje ovog slučaja, predstavnike Radne grupe, tužioca koji je do sada vodio slučaj kako bi se razmatrale sve opcije za nastavak istrage.

Kao što je poznato, kao Komisija za istraživanje ubistava novinara, kao i radna grupa u MUP-u koja je radila na ovom slučaju, već nekoliko godina predlažemo da TOK preuzme istragu, jer svi dokazi i indicije, govore da je reč organizovanoj kriminalnoj grupi u sprezi sa političkim moćnicima.

Kao i da je radna grupa MUP-a došla do imena lica koja su učestvovala direktno u likvidaciji novinara Pantića. I da je neophodan dodatni napor i resursi, ovlašćenja TOK-a kako bi se do kraja istražio ovaj slučaj, i nalogodavci i počinioci priveli pravdi.

Ako postoji iskrena želja da se ubistvo kolege Milana Pantića potpun razreši i krivci kazne, neophodan je sistemski pristup istražnih organa, strpljenje u istrazi, veliko međusobno poverenje i vera u ostvarivost cilja.

Sada smo u 22 godini nekažnjivosti zločinaca, dan pred svetski Međunarodni dan borbe protiv nekažnjivosti ubistava novinara. I možda su ovo poslednji trenuci u kojima treba da upotrebimo najjače oružje, sa najboljim i najposvećenijim istražiteljima.

Zbog toga i verujem da ako se uspostavi sinergija političke volje, snažnog učešća Tužilaštva za organizovani kriminal, policije, i svih do sada angažovanih na ovom slučaju sa novinarskom zajednicom, da je moguće dovesti do sudskog epiloga i pravedne kazne“, kaže Veran Matić u reagovanju povodom preuzimanja istrage ubistva novinara Milana Pantića od strane Tužilaštva za organizovani kriminal.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend