02. jun 2022.

Ministarka pravde o pretećem skandiranju urednici Insajdera: Ne znam detalje slučaja, nema povlačenja države (VIDEO)

Država sve čini da zaštiti novinare, rekla je odgovarajući na pitanje Insajdera ministarka pravde Maja Popović. Istovremeno je navela da ne zna sve detalje o pretećem skandiranju huligana koje je bilo usmereno ka Insajderu - odnosno Brankici Stanković, a koje se dogodilo najpre na jednoj fudbalskoj, a potom i košarkaškoj utakmici pre nedelju dana.

Sa tribina Partizana ponovo se čulo preteće skandiranje autorki Insajdera i urednici Insajder televizije Brankici Stanković, isto ono koje se čulo pre 13 godina kada su u Insajderu prvi put objavljeni dokazi da sistem štiti huligane od procesuiranja za najteža krivična dela. U međuvremenu su se neki od njih ponovo vratili na tribine nakon delimično odslužene kazne za brutalno ubistvo.

Na pitanje šta država preduzima po pitanju toga što se nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka neki drugi osuđivani kriminalci nalaze u ulozi vođa tribina, pošto ponovo imamo pokušaj zastrašivanja novinara skandiranjem istim onim kao pre 13 godina, ministarka je odgovorila:

„Ja ne znam detalje tog konkretnog slučaja, ali želim da vas informišem o tome da država sve radi na zaštiti novinara, da će naravno tužilaštvo adekvatno sankcionisati, pokrenuti adekvatan postupak u svakom napadu na novinare.”

Ona je dodala da je Ministarstvo pravde bilo predlagač, a na inicijativu radne grupe za zaštitu novinara kojom rukovodi premijerka, za izmenu Krivičnog zakonika kako bi se posebno zaštitili novinari tokom svog rada.

Na konstataciju novinarke Insajdera da se država do sada povlačila pred huliganima, Popović kaže da „apsolutno nema povlačenja države”.

„Ako premijerka rukovodi Radnom grupom koja se bavi tim pitanjem verujte mi nema ko drugi da se bavi tim”, rekla je Popović i istakla da „da ne postoji jasnija poruka od toga”.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović se kratko saglasio sa ministarkom.

„U potpunosti podržavam ono što je rekla ministarka Popović i potpuno podržavam sve akcije državnih organa da u potpunosti imamo vladavinu prava”, rekao je Stefanović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend