16. nov 2018.

Mitrović: Napadati karikaturiste je karikaturno (Video)

Radijski voditelj i stand up komičar Darko Mitrović ocenio je u Novom danu da je napadanje karikaturiste zbog karikatura - karikaturno.

„Ne znam kako da ovo nazovem nego kao definiciju jednog fašizma koji nam se događa u 21. veku“, smatra on.

Prema njegovim rečima, vlast ne trpi nikakvu kritiku i pokušava da „ugasi svaki vid bilo kakvog izražavanja koje je suprotno od njihovog“.

„Lično se toga plašim jer ćemo onda živeti u jednom jednoumlju gde se neće videti nigde druga strana“, rekao je Mitrović.

On ocenjuje da živimo u zemlji „u kojoj se podaništvo gaji“.

„Mi smo udvorice, dupeuvlakači kao narod, to je negde u našoj biti. To nas dovodi do toga da neko dobije toliku moć da može da radi ovo što radi. To je glavni problem. Više granica nema – želiš svuda da staviš svoju šapu, želiš sve da kontrolišeš, da kontrolišeš informacije…“, kaže Mitrović.

Dodaje da su ljudi „počeli jedni druge da potkazuju i da žive živote Čvorovića“.

Odgovarajući na pitanje o „buri“ koju je izazvao raspored sedenja na obeležavanju Dana primirja u Parizu, Mitrović je rekao da je „neverovatno kako pokušavaju da nas ubede da je Srbija ispoštovana“.

„A čoveka stave na neku hoklicu tamo. Niko ne voli podanike, već ljude sa stavom. Ne možeš tamo kad odeš preko da budeš manji od makovog zrna, a kad dođeš ovde grčiš se, prozivaš novinare poimence i crtaš mete ljudima. Tamo si negde mali, a ovde si kao veliki. Tako ja vidim stvari kad je reč o našem predsedniku“, rekao je Mitrović.

Dodaje da je dobro videti kako Evropska unija gleda Srbiju kroz poziciju predsednika Srbije.

„Ne samog Aleksandra Vučića, već predsednika Srbije koji je došao tamo. Očigledno da smo izgubili neki kredibilitet u svetu“, zaključio je Mitrović.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend