13. sep 2019.

MUP: Intenzivno radimo na pronalasku osobe koja je pretila Darku Mitroviću 

Na pitanja Cenzolovke o sudbini prijave podnete zbog pretnji voditelju emisije „Mentalno razgibavanje“ i da li će biti podneta krivična prijava protiv osobe koja je pretila Darku Mitroviću, MUP odgovorio u jednoj rečenici

„Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije, u saradnji s nadležnim tužilaštvom, intenzivno radi na rasvetljavanju ovog krivičnog dela i pronalasku počinioca“, sve je što se nalazi u odgovoru Odeljenja za medije i komunikaciju MUP-a na pitanja Cenzolovke o pretnjama upućenim voditelju emisije „Mentalno razgibavanje“ Darku Mitroviću.

Cenzolovka se obratila MUP-u s pitanjem da li MUP postupa po prijavi koju je Darko Mitrović zajedno sa advokatima kompanije Junajted medija, vlasnikom TV kanala Nova S na kojoj se emituje „Razgibavanje“, podneo Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije odmah nakon prve pretnje, koja mu je u vidu poruke upućena preko Instagrama 29. avgusta. 

Iako su, kako je Mitrović naveo za Cenzolovku, policiji uz prijavu dostavljena i određena saznanja o identitetu osobe koja je uputila pretnje, policija do sada nije reagovala. U međuvremenu, Mitrović je 10. septembra primio novu pretnju, ponovo preko Instagrama, od, kako nam je rekao, iste osobe. 

U porukama koje je dobio od te osobe Mitroviću se, između ostalog, poručuje: „Srešćemo se u tami“.

Voditelj „Mentalnog razgibavanja“ naveo je da su nakon druge prijave advokati Junajted medije pozvali policiju u želji da dopune prethodnu prijavu i da saznaju da li se postupa po prvoj prijavi, ali da se na telefone u Odeljenju za visokotehnološki kriminal niko nije javljao. 

U izjavi za Cenzolovku Mitrović nije mogao da navede šta bi mogao da bude motiv za pretnje koje je dobio, ali je dodao da ne isključuje mogućnost da sve ima političku pozadinu. 

„Nisam uplašen i, što je najvažnije, ništa od ovoga ne može da utiče na emisije koje radimo“, istakao je Dare Mitrović.  

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend