16. sep 2019.

Reporteri bez granica: Hitno istražiti ko preti Darku Mitroviću

Međunarodna novinarska organizacija Reporteri bez granica pozvala je vlasti u Srbiji da hitno istraže ozbiljne pretnje koje su upućene Darku Mitroviću, voditelju emisije „Mentalno razgibavanje“

U objavi na Tviteru RBG ističe da napadi na novinare „ne smeju biti tolerisani“.

„Reporteri bez granica pozivaju vlasti u Srbiji da hitno reše ozbiljne pretnje koje je dobio novinar Darko Mitrović. Napadi na novinare ne smeju biti tolerisani“, stoji u tvitu Reportera bez granica, na čijem kraju je naveden Tviter nalog predsednika Aleksandra Vučića.

Mitrović je pre nekoliko dana otkrio da su mu u protekle dve nedelje stigle dve preteće poruke na Instagramu, a u izjavi za Cenzolovku rekao je da ih je dobio od iste osobe. Pored ostalog, poručeno mu je i „Srešćemo se u tami“.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova rekli su za Cenzolovku da Odeljenje za visokotehnološki kriminal, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, „intenzivno radi“ na rasvetljavanju pretnji, kao i na pronalasku osobe koja je pretila Mitroviću.

Voditelj „Mentalnog razgibavanja“ naveo je za Cenzolovku da je u prijavi koju je zajedno sa advokatima Junajted medije, koja je vlasnik TV kanala Nova S na kojoj se emituje ta emisija, podneo Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a, naveden i mogući identitet osobe koja je uputila pretnje.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend