09. jul 2018.

Napadnuta novinarka portala “Inđija kafe”

Novinarka lokalnog portala “Inđija kafe” iz tog grada Verica Marinčić, napadnuta je u centru Inđije.

Photo by Elijah O’Donell on Unsplash

Kako je Marinčić rekla za Betu, u trenutku dok je sinoć na ulici razgovarala sa komšijom u blizini se parkirao automobil iz kojeg su dvojica mladića počela da viču na nju i upućuju joj pretnje. “Nisam znala da li se meni obraća, jer su mi obojica nepoznati. Međutim, onda sam čula kako mi psuje majku i govori: snimaj sad, majku ti j…”, ispričala je Marinčić. Automobil je imao rumske registarske oznake, a kako je kazala Marinčićeva, ona sumnja da je reč o vozaču automobila koji je 26. juna u centru Inđije, snimljen da velikom brzinom prolazi kroz crveno svetlo.

“Taj video snimak smo objavili na našem portalu i društvenim mrežama i apelovali na nadležne da reaguju, jer je isti automobil više puta viđen u gradu kako jurca”, kazala je ona.

Slučaj napada na novinarku je prijavljen policiji u Inđiji koja je odmah izašla na teren.

Portal “Inđija kafe” nedavno je prvi objavio i fotografiju žičane ograde gradskog bazena u tom sremskom gradu, sa žilet bodljikavom žicom, nakon čega je burno reagovala javnost.

Redakcija portala objavila je i saopštenje na Fejsbuk stranici u kojem se navodi da je ovo drugi napad na njihovu ekipu.

Kako se navodi u saopštenju, prvi se desio, 1. jula tokom “Summer Sound Festivala”, kada je ekipi portala prišao član kabineta predsednika opštine i “zahtevao od njih da ga snime kako im pokazuje srednji prst”.

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend